Hart van Lansingerland 

Dat is een voormalige molen die rond 1950 werd getroffen door brand en daarna is uitgebouwd tot een dierenartspraktijk. Stan Hill heeft er sinds tien jaar zijn atelier. Hij was voor die tijd gevestigd in Schiedam en moest daar weg omdat het pand waar hij schilderde en beeldhouwde een andere bestemming kreeg

Wat zijn jouw roots?
Mijn vader Eddy Hillebrandt had Duitse roots en mijn moeder Elly Ruempol Hamer was van Joods-Portugese komaf. Hun voorouders waren er al een paar eeuwen, vandaar de Indische invloeden. Ik ben in 1949 in Padang op Sumatra in het toenmalige Nederlands-Indië geboren en toen ik twee was, zijn we met het gezin naar Nederland gegaan. Dat was in 1951. Mijn vader was in dienst van het KNIL, het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. De KNIL-lers moesten als eerste weg. We gingen in Utrecht wonen en daar ben ik opgegroeid.
hartvanlansingerland.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op  Hart van Lansingerland 

  1. Boeroeng zegt:

    Stanley Hillebrandt was directeur van het Indisch Huis 2 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.