Audiotour over het schip Ranchi


Joost Wilgenhof
Tijdens Art Oost zijn vijf audioportretten van Ranchipassagiers te beluisteren. Op welke manier speelt de achtergrond van hun voorouders nog een rol in hun leven? De verhalen zijn te beluisteren in De Blauwe Auto, een soort pausmobiel. De Blauwe Auto vertrekt en eindigt bij Museum Perron Oost, rijdt langs verschillende locaties van Art Oost en maakt een tussenstop op de Javakade waar de Ranchi 70 jaar geleden aanmeerde. De audiotour is toegankelijk voor twee passagiers, duurt ongeveer een uur en is te boeken via de button: book now.

Archieftopics  over de ‘ooievaarsboot Ranchi’ .

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Audiotour over het schip Ranchi

  1. Het in England gebouwe stoom schip RANCHIE komt van de naam RANCHIPOOR en stad in INDIA,.

    • Bernadette S. zegt:

      Zoals al mijn Sphynx (naakt)katten een Franse naam hebben die met een “A” begint, noemde P&O hun R-klasse schepen allemaal naar Indiase plaatsen, beginnend met een …….. jawel, “R”! en Ranchi’s zusterschepen zijn dus Ranpura, Rajputana en Rawalpindi.

      Mijn zus heeft poedels die allemaal naar hun kleur met een “K” genoemd zijn. Dan krijg je dus Kismis (donkerbruin als rozijnen), Ketang (kleefrijst, witachtig), Kacang (pinda, lichtbruin), Kuaci (geroosterde zonnebloempitten, antraciet), ….. 🐶

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.