Derde generatie op zoek naar het Indische leven van hun voorouders 

Twee miljoen Nederlanders hebben een band met voormalig Nederlands-Indië. Zo ook de jonge Zwolse theatermaker Elise Doll van Meraki Theaterproducties. Haar Nederlandse overgrootvader is samen met haar Duitse overgrootmoeder naar Indië vertrokken en daar gaan werken bij de PTT. Ze hebben in 1920 in Batavia een zoon gekregen; de opa van Elise.

Elise Doll maakt van haar speurtocht naar de Indische familiegeschiedenis een podcastserie en een theaterproductie. Inmiddels is ze als theatermaker van Meraki Theaterproducties de podcastserie gestart onder de naam ‘Postcast’, waarin allerlei mensen worden geïnterviewd met een Indische achtergrond: https://www.meraki-theaterproducties.nl/postcast/. De eerste podcast is 15 augustus live gegaan  Weblog Zwolle – Nieuws

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.