Mobilisatie-Oorlogskruis  broers Varkevisser


Burgemeester Klaas Tigelaar reikte vandaag donderdag 10 september het Mobilisatie-Oorlogskruis postuum uit aan de heer Lody Zandbergen, als oudste achterneef van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Emile Varkevisser en Herman Victor Varkevisser.De ceremonie vond plaats in het gemeentehuis in Leidschendam in het bijzijn van de broer van de heer Zandbergen, Willem Zandbergen.Herman Victor Varkevisser kwam op als gewoon dienstplichtige van de lichting 1941 en werd ingelijfd bij de Landstorm afdeling Semarang. Hij werd in maart 1942 krijgsgevangene en overleed in krijgsgevangenschap op 17 oktober 1943 te Kuie in Thailand. Emile Varkevisser kwam eveneens op als gewoon dienstplichtige, bij de 2de Landstorm afdeling Bandoeng en overleed aan boord van de Junyo Maru in de Indische Oceaan op 18 september 1944. hetkrantje-online.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.