25 sept Vierde Indische Letteren-lezing

Op vrijdag 25 september 2020 zal de vierde Indische Letteren-lezing plaatsvinden met de voordracht van prof. dr. Olf Praamstra, emeritus hoogleraar koloniale en postkoloniale letterkunde aan de Universiteit Leiden, getiteld Een rusteloos leven na de dood. Pieter Erberveld in Indië, Japan, Indonesië en Zuid-Afrika.Meer dan tweehonderd jaar stond er in Batavia een afschrikwekkend gedenkteken. Bovenop een witgekalkte muur stond een stenen doodskop die doorboord was met de punt van een lans. De kop was van de Indo-Europeaan Pieter Erberveld,

Erberveldmonument 1888

In deze vierde Indische Letterenlezing gaat Olf Praamstra in op de interculturele uitwisseling tussen de voormalige Nederlandse koloniën. De zwerftocht van Pieter Erberveld door Indië, Japan, Indonesië en Zuid-Afrika laat zien hoe het oude koloniale netwerk van de VOC tot de dag van vandaag de meest uiteenlopende literaturen met elkaar verbindt    MdNL |

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 25 sept Vierde Indische Letteren-lezing

  1. Erbefeld is veroordelt voor een GEPLANDE( nog niet gedane) misdaad.Door een onmenselijke GG (Zwaardekroon).Zijn lichaam is verscheurt door paaren aan weerkanten getrokken.(Pecah Kulit).

  2. RLMertens zegt:

    ‘Pieter Erberfeld etc.’- Zijn monument werd in de geschiedenis een verzamelplek voor de mixtiezen/Indo’s die tijdens de mei beweging (18..?) hun grieven; gelijke waardering/kansen… tegen het koloniaal bestuur kenbaar maakten! – Bij de terug keer van du Perron naar het Het land van herkomst liet hij zich bij dit monument fotograferen. Als blijk van zijn geestdrift om tegen het koloniale ‘ennesbejer geleuter’ te reageren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.