Herdenkingen

De jaarlijkse Indië-herdenking moet worden gemoderniseerd. Het leed van Indonesiërs in de Tweede Wereldoorlog krijgt nu te weinig aandacht, vinden verschillende prominenten met een Indisch verleden.  nos.nl
*
Op 15 augustus voeren beiaardiers van kerken in Den Haag, Helmond, Groningen, Utrecht, Venlo, Venray, Oirschot, Waalre en Hoorn het muziekproject Tong Tong en Carillon uit. De nieuwe composities voor het carillon zijn beïnvloed door oosterse gamelanmuziek: Dagblad070
*
Het 4 en 5 mei Comité Nieuwegein organiseert in samenwerking met de Indische stichting Pelita op 15 augustus een korte bijeenkomst in de Bazuin aan de Nedereindseweg.  Het is de eerste keer dat er een zogenoemde ‘Indië-herdenking’ in Nieuwegein georganiseerd wordt. De Digitale Stad Nieuwegein
*
After thoughtful consideration of the restrictions and guidelines in place as a result of COVID-19, the Comité 15 Augustus 1945 is disappointed to announce that both the Commemoration Ceremony/Herdenking’s Ceremonie and the Freedom Ball/Bevrijdingsbal is cancelled this year.    theindoproject.org
*
De Indiëherdenking op zaterdag 15 augustus kan toch doorgaan. Vanwege de coronacrisis is er gekozen voor een sobere herdenking, zonder de aanwezigheid van de vele donateurs. De Toren
*
Indië-herdenking op zaterdag 15 augustus in Marum live te volgen
*
Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert op zaterdag 15 augustus de Indië-herdenking op het Stationsplein in Baarn. Vanaf 10.45 uur is de ontvangst en de plechtigheid duurt tot 11.30 uur. Voor deze herdenking is een coronaprotocol van kracht.   BaarnscheCourant
*
Daarmee kwam een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Flevolanders die de oorlog daar hebben meegemaakt, vertellen over die tijd. Zoals de 99-jarige Jos Wessels uit Zeewolde.  Omroep Flevoland 
*
Dat Japan capituleerde op 15 augustus 1945 was historisch, maar het einde van de Tweede Wereldoorlog? Een bevrijding? Niet voor Dee van Eldik-Lippelt uit Nederlands-Indië, die na veel omzwervingen uiteindelijk in Eindhoven belandde. ed.nl
*
Alice Engel uit Hoevelaken overleefde als meisje twee jappenkampen in het toenmalige Nederlands-Indië. Na het vertrek uit haar geboorteland in 1950, keerde ze er nooit meer terug. ,,Dat land is vreemd voor mij, ik ben hier totaal aangepast.’’ AD.nl
*
Tijdens de Nationale Herdenking legt de 85-jarige Helen Aponno uit Den Haag een krans voor de militaire slachtoffers en met name de Molukse. Er wordt daarnaast een krans gelegd voor burgers en dan specifiek de Chinese slachtoffers  Dagblad070 
*
Tijdens de Nationale Herdenking legt de 81-jarige Patricia Tjiook-Liem uit Amstelveen een krans voor de burgerslachtoffers en specifiek voor de Chinese slachtoffers. amstelveensnieuwsblad
*
Willemsvaart legt aan bij Indisch Monument tijdens speciale herdenkingsvaarten  Den Haag FM 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.