70-plus en lhbt’er: ‘Als kind voelde ik me al een meisje’

Jill Pattiradjawane (81 jaar)“Als kleuter voelde ik me al een meisje. Vroeger traden in Jakarta Indonesische orkesten op tijdens feesten, maar vrouwen mochten niet dansen. Mijn vriendinnen en ik kleedden ons in traditionele Indonesische vrouwenkleding en werden ingehuurd om met de mannen te dansen. Toen de oudste zoon van onze eerste president werd besneden, hebben we ook op het feest gedanst, ik was toen veertien jaar oud. Mijn ouders spraken hier nooit over, als ik maar naar school ging. Mijn grote liefde in Indonesië was een bekende voetballer, niemand mocht dat weten.

Jip van Leeuwen (78 jaar)
“Mijn moeder was een echte sportvrouw, Nederlands kampioene kogelstoten en discuswerpen. Een paar van haar sportvriendinnen waren ‘lepsischs’, zoals ze dat noemde. Ik dacht vroeger altijd dat iemand die rode sokken aan had homoseksueel was, geen idee waar dat vandaan kwam.  Trouw

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 70-plus en lhbt’er: ‘Als kind voelde ik me al een meisje’

  1. Arthur Olive zegt:

    To each his own.
    Ik zou dat gehijg in mijn nek niet kunnen uitstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.