Boeken

Waarom is de Indo zoals hij is? Wat bindt hem met het land van oorsprong? En bestaat er in Nederland zoiets als een Indische cultuur? Wat is de Indische kwestie? Vragen die Bloem probeert te beantwoorden. Bloem, die psychologie studeerde, interviewde uit diepe interesse Indische mensen van de eerste generatie in haar eigen familie en later nog vele Indische anderen daarbuiten.Zelf is ze eerlijk over haar grote worsteling om altijd tussen twee culturen te laveren. Ze deed te veel haar best om bij de buitenwereld te horen en had anderzijds sterk de behoefte om zichzelf en haar binnenwereld trouw te blijven. Zo leefde ze voortdurend in een innerl   RD.nl

Op veler verzoek verschijnt nu een beknopte en geactualiseerde versie van De brandende kampongs van Generaal Spoor, het buitengewoon invloedrijke standaardwerk van Rémy Limpach.

zie dit interview

Avonturen van een grote Indische familie in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en een barakkenkamp in Rotterdam. De hoofdpersonen zijn Constance en Karel.Zij leefden tussen twee vuren, moesten vaak kiezen uit twee kwaden.Haar ouders waren een Javaans kruidenvrouwtje en een dolende Hollander. Zij overleefde de Japanse genocide én de terreur van Sukarno. Probook

Luister dit interview op NPO Radio 1:
Toen de man van actrice en scenarioschrijfster Nadja Hüpscher ziek werd, wist ze niet hoe ze haar hoofd boven water moest houden. De diagnose was teelbalkanker en hij zou een langdurige behandelingen moeten ondergaan. Haar leven en dat van haar gezin stond op zijn kop.   In Nooit Meer Slapen praat ze met Atze de Vrieze over het ziekteproces van haar man en de totstandkoming van haar boek Geluk is met een K.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.