Van Westerbork naar de Molukse wijk

We hebben integratie hoog in het vaandel staan – alle bevolkingsgroepen moeten door elkaar heen leven, wonen en werken. Tenminste, dat is het streven van de Nederlandse overheid. We hebben hier dus ook geen expliciet Turkse, Marokkaanse of Surinaamse woonwijken.Er is één uitzondering op de regel. We hebben maar liefst zestig Molukse wijken, verspreid over Nederland, waar alleen Molukkers wonen en waar deels eigen regels gelden. Best bijzonder eigenlijk.  RTL Nieuws

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Van Westerbork naar de Molukse wijk

  1. Jan A. Somers zegt:

    In Vlissingen, dat bij de bevrijding in 1944 was platgebombardeerd, werd een barakkenkamp met noodwoningen gebouwd. Havendorp, 389 woningen voor thuisloze Vlissingers. Uit Indië gekomen kregen we in 1946 daar ook onderdak. Eenvoudig, maar wel eigen huishouden. Na ons kwamen er ‘Ambonezen’. Om de herinnering aan de vroegere wijk levend te houden, heeft Dicky Wattimena zijn in november 2018 geopende restaurant ‘Havendorp’ genoemd. Hij was op dat moment 55 jaar, en heeft de wijk dus nét niet meer zelf meegemaakt. Maar zijn ouders hebben er wel gewoond. Zijn restaurant is gevestigd in de vroegere stationsrestauratie van station Vlissingen, op een steenworp afstand van de vroegere wijk. Zie Plaatsengids.nl, Vlissingen Havendorp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.