29  juni op TV Docu: Ze noemen me baboe 

De documentaire ‘Ze noemen me baboe’ vertelt het levensverhaal van het Javaanse kindermeisje Alima, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar weg vindt uit het door koloniën gedomineerde Indonesië naar haar eigen onafhankelijke leven.  Gids.tv

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

8 reacties op 29  juni op TV Docu: Ze noemen me baboe 

  1. Peggy Alting Siberg zegt:

    ik ga kijken, heb tot mijn 5e jr op Java gewoond…

  2. Ellen zegt:

    Zie ook  nporadio1.nl

    Een mooie film voor wie vroeger wel of niet een kindermeisje heeft gehad. Ik heb nog foto’s van mij en mijn zusje met ieder een eigen kindermeisje (want het ene kind wilde niet bij de baboe van de ander). Dat was in 1948 in Semarang. Wij woonden in een onderofficiershuisje van een KNIL-banteng en mijn vader was net terug van de politionele acties. Maar ik zelf herinner mij weinig van dit alles. Wij hadden beiden een tjelana monjet aan De tjelana monjet of ‘apenbroek’ was een typisch Indisch kledingstuk voor kleine kinderen. De modellen varieerden van een rechte lap met uitgeknipte broeksgaten, zoals hier op de foto, tot een model met broekspijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.