Een mens kan zichzelf troosten

Kim A Thjang wordt in 1921 op het eiland Bangka in Nederlands-Indië op haar 15e uitgehuwelijkt.  Ze krijgt twee kinderen, maar wordt zo zwaar mishandeld dat ze moet vluchten met achterlating van haar kinderen. Na omzwervingen schiet haar vader haar van het erf.Later trouwt ze een Hollander. Van hem moet ze zwijgen over haar voorkinderen.  Puck Bossert.nl

Puck Bossert schreef het boek Een mens kan zichzelf troosten over het bewogen leven van haar Chinees-Indische oma Kim in Nederlands-Indië. Redacteur Maureen Welscher interviewt de schrijfster . Meer dan Babi Pangang

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.