Indische kip met seroendeng

Wees gewaarschuwd!
Deze pittige Indische kip met seroendeng is niet geschikt voor watjes 😉
Whahahaha grapje! Ik weet heus wel dat niet iedereen pittig eten kan waarderen.
Toch is het niet helemaal gelogen. Deze pittige Indische kip is namelijk heet….heel heet!!
In dit recept gaat zowel sambal badjak, als sambal oelek als een rode peper.
Om het gerecht in balans te houden gaat er ook behoorlijk wat bruine suiker in. (sorry tandarts) Wij aten dit gerecht toen de kinderen niet thuis waren. Voor hen zou de kip echt te spicy geweest zijn.  Familie over de kook

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op  Indische kip met seroendeng

  1. R Geenen zegt:

    Tussen pittig en heet eten is een groot verschil. Geen grapje voor de uitdager. Sambal Badlak is meestal niet heet. Vaak ook te zoet. Dan de sambal oeloek en een rode peper. Welke? Er zijn zoveel tussen gewoon zoet tot heel heet. Dat wordt er nog eens een hoeveelheid bruine suiker toegevoegd. Hoeveel? en dat bovenop de badjak? Ook al zoet.
    Hoe meer zoete suiker, des te meer kill je de smaak van de kruiden in het gerecht.
    Wat wil dit heerschap of dame bereiken? Indruk maken? Is het een gerecht voor volwassenen?
    Hier wordt de ene onzin na de andere verkondigd. Om indruk te maken?

  2. BELIEVE IT OR NOT.Ook niets voor de TOTOKS!Mijn stapel DE INDO tijdschriften heb ik op mijn schrijftafel gelegt van ongeveer 1/2 M hoog,voor dt het in kast komt.Op de sterf dag van Rene Creutzburg, (tijd weet ik niet) is de bovenste nummer uitgeleden( gevallen).Ik was de laatste tijd een beetje onlekker met Rene om dat hij al 3 edities van DE INDO, geen artikel van mij heeft geplaats terwijl ik nog een een paar bij hem heeft.Maar DE INDO dat uitgegleden is bevat mij laatste nummer over “ERVARINGAN IN WEST BORNEO” Ik ben ontroert omdat op zijn laatste momenten, Rene zo te zien nog aan mij heeft gedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.