Tracing your roots

Wat weet je van jouw Indische grootouders? Wat weet je van hun grootouders?Mijn opa werd in 1911 geboren in de garnizoensstad Magelang als de oudste zoon van Jan Lieuwe Kopijn, die zich als verweesde jongen had aangesloten bij het KNIL. In Magelang was hij mijn overgrootmoeder tegengekomen, Geertruida Mathilda Peeters: een Indisch meisje met een Nederlandse vader en een Indonesische moeder op wie ik steeds meer ga lijken naarmate ik ouder word. Na het overlijden van zijn vader was mijn opa met al zijn broers en zussen in het weeshuis geplaatst. Mijn opa kwam terecht in het kindertehuis van Pa van der Steur. Hij kreeg een beurs aangeboden om een technisch opleiding te volgen in Soerabaja en zo kwam hij in de kost bij mijn oma: Anthonie Franken. Zij was geboren in 1912 en ook een kind van een Nederlandse vader en een Indische moeder.   Stichting Zieraad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.