I.M. Rob Sangidi

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op I.M. Rob Sangidi

 1. Op zij actergond is zeker geen straal jager.

 2. Bert Krontjong zegt:

  Di latar depan adalah kartu dengan B-25 Mitchell di atasnya ,Anda benar bahwa itu bukan jet tempur .Trouwens de eerste straaljager was Duits en de eerste raket was ook Duits ,maar gelukkig voor de vrije wereld ,de eerste Atoombom was Amerikaans trouwens met een zeer sterk Duits ( Joods ) luchtje .Het waren Duitse Joden die zwaar aan de bel hingen bij die Amerikanen en 8 van de 10 top geleerden waren van Joodse origine .

  • Bert Krontjong zegt:

   Volgens mij was Rob Sangidi geen Indo ,zijn moeder was Javaans en zijn vader was een KNIL militair maar waarschijnlijk ook een Indonesier ,want bij die inval van moordlustige pemoeda,s ,die een huiszoeking deden en gelukkig zijn KNIL bescheiden niet vonden ,lieten zij het gezin verder met rust misschien is de naam Sangidi Timorees of Menadonnees ? Saya tidak tahu ..Natuurlijk was het niet belangrijk of Rob wel of geen Indo was ,doordat zijn vader bij het KNIL zat ,zat die familie in het zelfde schuitje als de Indo,s .

   • R Geenen zegt:

    @doordat zijn vader bij het KNIL zat ,zat die familie in het zelfde schuitje als de Indo,s .@
    Ja, in dat schuitje van Indo’s die geen salaris kregen uitbetaald.

    • Bert Krontjong zegt:

     Ja was dat niet die lekke boot ,die de Nederlandse regering toentertijd voor een prikkie op het Waterloo plein op de kop tikte “” Was nog van die Duitsers geweest “” zei de verkoper ,ja was wel te zien ,de kogelgaten zaten er nog in .Enfin was ook wel een pokke eind roeien van Jakarta naar Amsterdam maar eenmaal in Amsterdam zouden die Indo,s hun 3,5 jaar achterstallig soldij krijgen ……………………………dachten ze ,ze wachten nu 70 jaar later nog in hun bootje op dat geld ,ga maar kijken ze zijn er nog steeds Sumatera kade 11 .

    • R Geenen zegt:

     @dachten ze ,ze wachten nu 70 jaar later nog in hun bootje op dat geld ,ga maar kijken ze zijn er nog steeds Sumatera kade 11 .@
     Vermoedelijk heb je gelijk. Al weet ik dat enkele Indo’s en een Molukker niet langer wilden wachten. Hadden er weinig vertrouwen. Vooral toen ze hoorden hoe de Nederlander een aardappel schilde. Ze zagen kans aan boord van een schip, dat juist naar de USA vertrok te klimmen. Eenmaal aangekomen en ook werk gevonden te hebben, lieten ze hun familie overkomen. Je moet of aan je toekomst denken of wachten tot je een ons weegt.

    • Anoniem zegt:

     En in de USA wachten op je achterstallig salaris.

    • R Geenen zegt:

     Achterstallig salaris? Ik ben van 1936 en ging als 14 jarige met het gezin naar Ned. Ik had geen baan en dus ook geen salaris. Was ook geen ambtenaar of militair. Waar haalt anoniem dat vandaan? Ik probeer wel andere Amerindo’s te helpen.

   • Griselda Molemans zegt:

    De vader van Rob Sangidi was een Javaanse medewerker van de Inlichtingen Veiligheidsdienst tijdens en na de Japanse bezetting. In het voorjaar van 1950 is hij met zijn gezin naar Nederland gevlucht met de status van veiliggestelde: zijn naam stond op een zwarte lijst. Het gezin heeft maar liefst vijf jaar in contractpensions doorgebracht, hetgeen de vader een krankzinnig hoge schuld aan de Nederlandse overheid heeft opgeleverd. En dat allemaal dankzij zijn immense loyaliteit aan dit land. Het verhaal van dit veiliggestelde gezin, tezamen met ruim 50 andere veiliggestelde gezinnen, is een van de droevigste waar ik ooit op gestuit ben. RIP Rob Sangidi.

    • Bert Krontjong zegt:

     Jezus Christ !! Een Javaanse medewerker van de Inlichtingen Veiligheidsdienst ! Met een gewone KNIL militair hadden die Indonesische republikeinen nog wel een beetje ampung mee gehad maar met een spion ? Dat gezin en waarschijnlijk ook die andere 50 veilig gestelde gezinnen zijn dan wel op een vreselijke manier in de steek gelaten door de Nederlandse Staat ,die dacht natuurlijk “” We brengen jullie in veiligheid en daarna zoeken jullie het maar uit !”” Ons gezin kreeg al na een jaar een huis toegewezen en die oude werkgever van mijn vader ( Bankwezen ) hielp waar het maar kon .Die Nederlandse Veiligheidsdienst had natuurlijk voor deze man en die andere gezinnen moeten opkomen .hebben ze natuurlijk niet gedaan stelletje hufters !

    • PLemon zegt:

     @… nog wel een beetje ampung mee gehad maar met een spion ?

     # vergelijkbaar voorbeeld …pas na veel gesoebat gaan bureaucraten door de knieën.

     *** Citaat: Het Nederlands Dagblad schreef vorig jaar over het lot van de tolken in Afghanistan. Van de ruim honderd die van 2006 tot 2010 de Nederlandse missie in Uruzgan hielpen, zouden er vier zijn vermoord. Een kwart zou zijn ondergedoken vanwege doodsbedreigingen door Taliban en terreurgroep IS.

     ‘We leven als gevangenen in eigen land. We worden opgejaagd en afgeslacht’, tekende de krant op uit de mond van tolk Sohel. Hij, zijn vrouw en hun jonge kinderen mochten na de berichtgeving door persoonlijk ingrijpen door minister Bijleveld van Defensie met spoed naar Nederland komen. ‘Dit is het einde van een lange nachtmerrie’, zei hij bij aankomst op Schiphol tegen het Nederlands Dagblad.

     De twee grootste militaire vakbonden AFMP en VBM en organisaties als Amnesty hebben zich steeds ingezet voor een ruimhartiger beleid voor de tolken. In 2014 bleef een Kamermeerderheid hiervoor nog net buiten bereik. De organisaties vroegen afgelopen oktober, met een paginagrote advertentie in De Telegraaf, opnieuw aandacht voor de situatie van Afghaanse tolken. ‘Minister Bijleveld, u laat deze oorlogshelden toch niet in de steek’, luidde de tekst.

  • R Geenen zegt:

   @8 van de 10 top geleerden waren van Joodse origine .@
   En daarom moeten de landen rondom Israel goed oppassen en rekening houden met de Joden aldaar..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.