Weduwe van Indië: Sleebos-van der Linden


Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag. Ook veel Indische mensen die in Nederland gingen wonen kozen voor deze stad en overleden er. Dat is te zien aan de grafstenen. Bijvoorbeeld met deze foto van de begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.
.
Charles Richard Paul Sleebos overleed in 1982 te Den Haag .  In Soerabaja was hij gemeente-ambtenaar. Hij was geboren in 1902 te Pamekasan, Madoera waar zijn vader sinds 1897 ontvanger van in- en uitvoerrechten en accijnzen was. In die functie werd vader Johan Reinier in 1904 verdacht van fraudeleuze handelingen en er kwam een onderzoek en ontslag. Johan Reinier werkte daarna als opzichter zoutaanmaak in Pamekasan. (=zoutwinning).  Zijn echtgenote en moeder van Charles was officiersdochter Francina Carolina Ouwens. Stamvader Evert Sleebos geboren in Kleef kwam in 1765 als soldaat naar Java. De musicus Boy Edgar is een nazaat.

Meta Ernestina van der Linden huwde met Charles in 1930. Ze kwamen november 1950 met de van Oldenbarnevelt aan te Amsterdam. Meta was de dochter van Elenora Wijchgel en Frans Johannes van der Linden. Beiden overleden te Amsterdam in 1968 resp 1952.
Frans was o.m commies op het residentiekantoor te Buitenzorg. Zie ook dit archieftopic. Zijn vader was Frans Johannes vd L.uit Diemen die onderwijzer was in dienst van het Indisch Gouvernement

Paul Richard Sleebos was een  zoon van Charles en Meta. Hij was eigenaar van Dynamic Health dr. P.R. Sleebos International Pharmaceuticals  te Den Haag

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.