verraden door Volk en Vaderland

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op verraden door Volk en Vaderland

 1. Anoniem zegt:

  Walgelijk. Opnieuw weten ze bij het Indisch Platform 2.0 een herdenkingsdag aan te grijpen voor protest. Hoe diep kan je zinken? Alsof onze ouders dit soort oproepen ooit zouden goedkeuren

 2. Boeroeng zegt:

  Dit verhaal is niet geschreven door IP2.0 en het is ook geen protest van IP 2.0.
  Het is ook geen oproep de 4mei-herdenking te verstoren of af te schaffen
  En naar aanleiding van een herdenkingsdag WOII is het ter zake aan te stippen dat er nog een koloniale praktijk uit die WO II op de plank ligt
  Leon Algra vertelt over zijn vader die op 4 mei zich verraden voelde door volk en vaderland.
  Dat verraad en de gevoelens van die vaders moeten ook herdacht worden

  • Anoniem zegt:

   Geen sprake van. Op 4 mei herdenken we onze gevallenen, met name die uit de Tweede Wereldoorlog. (Financieel) verraad herdenken en daartegen protesteren kan op 364 dagen. We worden weer eens te kijk gezet. Peggy Stein en Anton te Meij hadden dit bericht nooit moeten goedkeuren op hun pagina.

   • Boeroeng zegt:

    Ik denk dan ook aan mijn vader en ooms die de WO II overleefden en geen salaris kregen.
    Ik denk dan ook aan de hele oorlog en daar hoort dus bij hoe mijn vader en ooms verraden zijn door ” volk en vaderland”

  • Bert Krontjong zegt:

   99,99% van de mensen op deze site beseffen dat de VADER van Leon Algra zich verraden voelt ,tja als je een beetje kan lezen ……………………………Straks gaan ze Boeroeng ook nog eens de schuld geven dat hij dat stukje van de zoon heeft geplaatst ,of ze geven de lezers van Indisch4ever de schuld dat wij die reactie van Algra gelezen hebben .

   • Bert Krontjong zegt:

    Anoniem van 11:42 en 13:19 gaat wel eens bepalen wat Boeroeng mag plaatsen en Anoniem bepaalt ook nog eens wat wij de lezers voor berichten mogen lezen !! Anoniem kan het beste verhuizen naar Noord Korea .

 3. PLemon zegt:

  @ waarin overheid en leden van het Koninklijk Huis al vanaf de VOC-tijd flink verdiend hebben aan de opiumhandel, met als centrum Nederlands-Indië/Indonesië. In opdracht van ons Koninklijk Huis en regering mocht het KNIL ervoor zorgen dat Ons Nederlands-Indië “de melkkoe” zou blijven.

  # een tipje vd sluier oplichten?

  *** Citaat: ” Met de instelling van het koningschap kregen de Oranjes persoonlijke macht over de koloniën. Koning Willem I (1815-1840) richtte in 1824 zelfs de Nederlandsche Handel-Maatschappij op om zaken rond de slavernij soepeler te laten verlopen. De liberale grondwet van 1848 maakte een eind aan de persoonlijke macht van de koningen. De koloniën kwamen weer onder het gezag van de staat. Hoewel dit een gevoelig verlies was van macht en status was dit niet het geval met de inkomsten. Tussen 1830 en 1870 droegen de Indische boeren onder dwang van het Cultuurstelsel niet alleen 32 tot 53 procent bij aan de schatkist, maar ook een niet nader genoemd bedrag aan het privé-vermogen van de Oranjes.

  Koningin-moeder Emma had net als haar mannelijke voorgangers geen problemen met het uitbuitingsbeleid van de staat. Ze was ook een grote bewonderaar van de nu omstreden generaal Van Heutsz, die de opstandelingen in Atjeh een kopje kleiner had gemaakt. De Indische baten mochten niet verloren gaan. Met Wilhelmina begon dit beleid volgens Oostindie te veranderen. Uitbuiting met behulp van militaire macht ging voortaan gepaard met een ontwikkelingsgerichte ‘ethische politiek’.

  Een echte wending kwam met Juliana en Beatrix. Volgens Oostindie was er voortaan sprake van persoonlijke interesse en de behoefte om goed te doen.
  https://www.groene.nl/artikel/ode-aan-beatrix

  • Bert Krontjong zegt:

   Tja beste pak Lemon ,als mijn voorouders eerst de boel bij elkaar hebben geroofd en mij miljoenen hebben nagelaten ,is het ook voor mij makkelijk om persoonlijke interesse en de behoeft om goed te doen te tonen maar zou ik dan dat geld moeten teruggeven ?………..Wat denkt u zelf ?

   • Bert Krontjong zegt:

    Overigens lig ik alweer in een deuk om die korte opmerkingen van Pak E.M ,humor heeft ie wel .

   • PLemon zegt:

    @ Wat denkt u zelf ?

    *** Retorische vraag natirlek, maar inderdaad zie Bill Gates en Bezos de 2 rijksten op aarde die aan het filantropen zijn geslagen. Aan een boom zo vol geladen mist men 1, 2 pruimen niet.

    • Bert Krontjong zegt:

     Tja ik heb meer respect voor een arme man .die zijn toch al schamel bordje deelt met iemand ,die nog armer is dan hij ,overigens onder dat volk ,dat zo uitgebuit is onder het Cultuurstelsel ,bevinden zich natuurlijk ook mijn en waarschijnlijk ook uw voorouders ,moeten wij geen actie ondernemen tegen dat Koningshuis ? Weet je wat ? Ik negeer Koningsdag gewoon dit jaar ,wat zegt u ? gaat ook niet door ! Goed zo zal hem leren die Alexander krijgt mooi geen cadeautjes !

 4. Trudy Verstegen zegt:

  Ach die criminele organisatie die van Oranje Nassau heet trekt toch weer aan het langste eind. Als je beseft wat voor uitzonderingen en ‘vluchtwegen’ zijn bedacht door de verschillende regeringen in het verleden, om het kapitaal en goed te beschermen. Deze familie is besmet en heeft geen enkel drupje Neerlands bloed. Zelf verrijking, weg kijken en boven het volk staan, belangrijkste doel zorgen dat de PR goed loopt, geen eergevoel. De Indo’s waren altijd van die trouwe Oranjeklanten, nou dat is bij mij voorgoed verdwenen. Leve de republiek!

 5. Peter van den broek zegt:

  Anoniem koketteert met zijn morele verontwaardiging:
  Walgelijk – diep zinken – “Financieel verraad” herdenken – te kijk gezet zijn de sleutelwoorden
  En dan haalt hij Peggy Stein, Anton te Meij en ook zijn anonieme ouders erbij. Foei Heer Anoniem, ga eens Uw handen wassen tegen de verspreiding van Uw virus en trek ten strijde met open vizier met ingebouwd mondkapje.

 6. Bung Tolol zegt:

  Wat lees ik nou ? Op 4 mei gaat “” Onze”” koning HELEMAAL ALLEEN een krans leggen bij het monument !!! …………. Nou dat gaat helemaal fout ,dat kan ik u nu al verzekeren ,ziet u Willem al zwalken ( Na 10 biertjes) “”Hips oeps he welke kant moet ik nu op ?”” En daar gaat Willem rechtsaf bij het monument recht op cafe Zwart af en met de krans nog in de hand ploft ie neer op een terrasstoel ,heel Nederland kijkt op t.v ontzet naar zijn capriolen ,na nog eens 5 biertjes in zijn mik te hebben vervolgt W.A nu zijn weg de Dam straat in ,vervolgens bestelt hij nog enige blikjes bier bij de patattent .Bij de “”Pillenbrug “” staat hij weer stil nog wankelend op zijn benen ( De Pillenbrug is een bekend ontmoetingspunt voor junks ,waar ook veel pillen worden verhandeld ) W.A wendt zich nu tot een junk “” He zeg ouwe junk waar is dat monument eigenlijk ?”” Kom maar ouwe ik breng je wel effe “” zegt die junk en zo gebroederlijk lopen junk en koning weer terug naar het monument ,geholpen door die junk legt de koning plechtig de krans neer en beiden houden een minuut stilte .Heel Nederland volgde zijn escapades op t.v en ze zijn toch opgelucht dat alles op zijn beentjes is terecht gekomen .Beatrix en Maxima vlogen natuurlijk uit hun vel van woede zo voor de t.v .Maar het Nederlandse volk was maar wat blij met zo,n koning ,die gewoon een biertje drinkt en met een simpele junk omgaat “” We hebben eindelijk een gewone jongen als koning !”” Maar ja wie laat hem ook helemaal alleen een krans leggen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.