In een kampung te Nias

Vertaling van deze bron

Voor mijn vrienden van buiten Nias: wil je overnachten in een van de traditionele huizen in dit dorp?
Aangezien de bosbron van grondstoffen voor traditionele huizen verdwenen is, zijn de kosten voor het onderhoud van traditionele huizen in Zuid-Nias erg hoog geworden. Als gevolg hiervan kozen veel erfgenamen van traditionele huizen ervoor om hun huizen te slopen, hun hout te verkopen en vervolgens betonnen huizen te bouwen, die veel lager zijn in onderhoudskosten.
Door nu in een traditioneel huis te verblijven dat nog steeds bestaat, zullen de kosten die u betaalt de eigenaar helpen om een van de oudste megalithische culturele erfgoederen in de archipel te behouden.

Hoe?
Ik droom, hopelijk zullen de bewoners op een dag niet alleen de resterende traditionele huizen kunnen onderhouden, maar zullen ze ook gemotiveerd zijn om nieuwe aangepaste huizen te bouwen

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

11 reacties op In een kampung te Nias

 1. Arthur Olive zegt:

  Wij waren daar in 1989.
  De dansers waren aan het bedelen onder het dansen alhoewel ze all betaald werden. Dat neemt echter niet weg dat het een avontuur was vooral toen ze tot grote consternatie een varken midden op straat begonnen te slachten.

  • R Geenen zegt:

   Sinds U op het eiland Nias bent geweest wil ik toch graag weten of de Nias vrouwen inderdaad veel lichter van huidskleur zijn en ook better looking dan de plaatselijke bevolking op west Sumatra.

   • Arthur Olive zegt:

    Eerlijk gezegd heb ik niet zo op de vrouwen in Nias gelet want wij waren daar van korte duur en de dansen die wij zagen waren allemaal krijgersdansers. Donkere mannen die zich zoveel mogelijk afschrikwekkend wilden voorstellen om dan het Amerikaanse publiek te laten lachen door hun hand op te houden.
    Wat wij wel hebben opgemerkt waren de serveersters van een groot hotel-restaurant in Bukatingi, Sumatra. Beeldschone vrouwen, lichte huidskleur maar niet zoals een melkfles.
    Over bedelen gesproken, in de zeventiger jaren was wijlen mijn neef, Welo Leeflang, vice president van Arco in Indonesia. Hij had een auto met chauffeur ter beschikking en toen mijn oom voor een paar dagen bij hem logeerde kon mijn oom daarvan gebruik maken.
    Op een van zijn tochten door Jakarta werden ze aangehouden door een agent om een bepaalde wijk in te gaan en om eruit te komen moesten ze weer betalen.
    Mijn neef vertelde dat deze agent familie was van de chauffeur die moejlijkheden zou krijgen met zijn familie als hij het niet deed.

    • R Geenen zegt:

     @@lichte huidskleur maar niet zoals een melkfles.@@
     Ik weet precies wat u bedoelt. Licht van kleur en getint door de zon geeft de huid een mooie kleur.
     Ik heb nooit begrepen waarom personen over de ruggen van anderen een goed leven willen hebben. Dat is het enige wat ik er van wil zeggen.

   • Ronereon zegt:

    Beste RG, mijn grootmoeder van vaders zijde is Niasse. Beeldschoon, licht van kleur. Christen. Getrouwd met een volbloed Groninger. Haar (niet de zijne 🙂 ) genen zijn blijkbaar goed doorgegeven. Alle kleinkinderen (licht tot zeer licht van kleur, ook ik, buitengewoon good looking en de vrouwelijke nazaten nog meer.

 2. Je moesten wel bedelen en het gebeurt overal want de betaling is natuurlijk minim.

  • Arthur Olive zegt:

   Ja maar ik heb het hier over bedelen gedurende de dansperformance.
   Trouwens bedelen in Indonesia is ook een sport net als tawar die concureerd met de mensen die echt armoede lijden. Op Bali zag ik veel schoolkinderen al lachende en juigende op het strand bedelen.voor zakgeld.

   • R Geenen zegt:

    Wel vreemd dat o.a. Chinezen bijna altijd slagen en de economie in Indonesie domineren. Het zelfde is het met Vietnamezen. De Indonesiers met de familienaam Chevalier zijn ook allemaal vrij goed geslaagd, o.a. Advocaat en chemisch ingenieur. Twee hebben hun eigen zaak. Goals zetten is een moeilijk begrip. Het is vaak zo in elk bedrijf, dat 10% van de werkenden 90% van het werk doen.

 3. Frappant is dat bepaalde delen van het eilanden rijk nu Nusantara (Indonesia) genoemd, mensen wonen met MONGOOLSE roots dat zijn BATAKS, NIAS en bepaalde eilanden,DAJAK,MINAHASSA en TORADJA.Te zien hun gestalte en foedsel zoals het consumeren van HONDEN vlees zo als de Chinesen,Koreanan en bepaalde in de Filipijen. Ook de KRIJGSDANS uitvoeren( ipv cultuurele).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.