‘Slechts’ 240 coronadoden in Indonesië, maar op begraafplaatsen in het veel drukker

Indonesië is het op vier na grootste land ter wereld maar het aantal coronabesmettingen staat op slechts 2900. Daarvan zouden 240 mensen zijn overleden, van wie de helft in de hoofdstad Jakarta. Alleen is het op de begraafplaatsen van de stad veel drukker dan volgens die officiële cijfers het geval zou moeten zijn, zag correspondent Annemarie Kas. NPO Radio 1

 

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

14 reacties op ‘Slechts’ 240 coronadoden in Indonesië, maar op begraafplaatsen in het veel drukker

 1. Begraafplaatsen drukker? Het is zelf verboden om mensen met veel massa tebegraven en mag alleen maar volgens de WHO regeling door een paar mensen ( van het ziekenhuis) met in plastiek gehulde kisten.Geen familie en vrienden. Tot ergenis van het volk.

   • Jan A. Somers zegt:

    “Paniek” Nee hoor. In Nederland geldt het algemeen verbod voor samenscholingen van meer dan drie personen. Maakt niet uit of begrafenis, crematie, huwelijk, vergadering, theater, kerkdienst, optocht, voetbalwedstrijd enz. enz. “- De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd. Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht.” Gelukkig snappen de meeste mensen dat. Maar het moet natuurlijk niet te lang duren, anders wordt een intelligente knockdown niet meer algemeen aanvaard.

  • Jan A. Somers zegt:

   Oppassen met statistiek. Veel, vooral lichte gevallen worden niet gemeld, en dus niet meegeteld. En bij de doden weet je vaak de doodsoorzaak niet. Net als bij kanker gaan er meer mensen dood met Corona dan aan Corona.
   ” in plastiek gehulde kisten” Standaardrecept voor de vorming van lijkenvet. Overigens dacht ik dat moslims niet in een kist worden begraven? Ideale situatie voor een goede vertering! Ook mijn zoon wilde niet in een kist! Dat kan sinds de laatste herziening (7 maart 1991) van de wet op de lijkbezorging: “Artikel 8 6 1 Op de kist of op een ander omhulsel van het lijk wordt een registratienummer aangebracht, dat correspondeert met (…)”

 2. Paniek is tussen de 20 millioen mensen die dit jaar verboden zijn met der MOEDIK. Omdat ze niet terug kunnen gaan naar hu kampung voor de poeasa.

 3. Jan A. Somers zegt:

  De foto is een schoolvoorbeeld van een slecht aansluitend kapje!
  “reageert agressief” Nog niet meegemaakt.
  “aanmodderen met de onevenwichtige aanwijzingen die het kabinet-Rutte geeft ” Het is juist een voorzichtige opbouw van maatregelen. De gemiddelde Nederlander wenst niet ver/geboden te worden, hij/zij moet het gaan snappen: intelligente knockdown. En u moet ook onderscheid maken tussen de aanwijzingen van het kabinet, en de meningen van wetenschappers. Die mogen gelukkig ook getoond worden. En wetenschappers zijn het uiteraard nooit met elkaar eens. Gelukkig maar, dat zou een eind van de wetenschap zijn. Denk altijd aan: Wetenschap is de kunst van het omgaan met het niet-weten! En u weet, dat niet-weten geeft ruimte aan diversiteit van opvattingen.

  • PLemon zegt:

   @ de meningen van wetenschappers. Die mogen gelukkig ook getoond worden

   # deze virologe schetst een veranderde wereld na de uitbraak…

   *** Het verhaal van Koopmans,
   expert op het gebied van de verspreiding van virussen
   was zo helder dat het veel mensen houvast heeft gegeven. Ze zette de dingen in perspectief door een onderbouwde visie te geven op de ontwikkelingen in hun geheel.

   Sommigen mensen vonden haar verhaal te geruststellend. Maar zo geruststellend was de boodschap allerminst. Naar verwachting zullen er meer sterfgevallen zijn dan bij de epidemie van 2018 (toen 9.000 mensen overleden als gevolg van een virus), en bovendien blijven we als samenleving zeker nog een jaar kwetsbaar als gevolg van deze corona-pandemie.
   https://decorrespondent.nl/11128/de-wereld-is-voorgoed-veranderd-door-corona-denkt-viroloog-marion-koopmans/958821129552-11579c0c

   • Jan A. Somers zegt:

    “vonden haar verhaal te geruststellend” Dat tekent het hele probleem met publiciteit. Een goede wetenschapper is in zijn publicaties rustig, geen paniek. DUS: niks aan de hand. Inderdaad, dat geldt voor die onderzoeker, hij is klaar en gaat verder met wat anders. En vergeet dat bestuur/beleid daarmee ongeremd verder gaat. Bij TNO hadden we voor wetenschappelijke bijeenkomsten de vrije hand. Maar voor interviews op radio en TV, of hoorzitting, hadden we een voorbespreking met iemand van de afdeling voorlichting, en soms ging er zo iemand mee. Vond ik wel nuttig. Het was geen beperking van je meningsuiting. Je had geen benul tegen welk publiek je bezig zou zijn. Als onderzoeker zit je een beetje in je heilig huisje, en bij zo’n interview wordt je met al je titels boven op de toren gezet. Als je daarop,terugkijkt schrik je je dood!

   • Jan A. Somers zegt:

    ” Maar zo geruststellend was de boodschap allerminst. Ik heb haar verhaal in de NRC gelezen. Dat ze hoog staat in de wetenschappelijke rangorde blijkt pas uit een aantekening van de redactie. Heel rustig denkt ze in maanden. Dat zegt de mensen die vakantieplannen maken niets, niets om je over ongerust te maken. Maar de betekenis is toch de toename van de aantallen zware zieken, en doden, die buiten beeld blijven. Een toename die nog even voort zal duren. En ook u kan treffen! En dat ook de handhaving van de maatregelen steeds moeilijker wordt. En in een heel eenvoudige zin schrijft ze dat in het huidige jaarlijkse vaccinatieprogramma al vier coronavirussen zitten, en dat deze laatste er gewoon als vijfde bijkomt. Heel simpel verteld voor zo’n belangrijke ingreep. Dat virus is business as usual. (denk je dan).

 4. Jan A. Somers zegt:

  Actiegroepen hebben op een aantal plaatsen brand gesticht of andere vernielingen, bij installaties voor 5G. Volgens hen zouden die masten het Coronavirus verspreiden. Kennelijk is een intelligente knockdown niet weggelegd voor iedereen.

  • R Geenen zegt:

   @@Kennelijk is een intelligente knockdown niet weggelegd voor iedereen.@@
   Misschien helpt het als het in het Nederlands wordt geschreven.

   • Jan A. Somers zegt:

    Die term hebben ze best begrepen, zo stom zijn ze nou ook weer niet. Maar de complottheorieën zijn veel makkelijker te begrijpen in de rest van hun stomheid. En passend in hun ‘hebben wij toch niets mee te maken?’ Die intelligente is voor hun niet weggelegd. Maar met die vernielingen brengen ze wel de communicatie van de hulpdiensten in gevaar.

 5. PLemon zegt:

  @ ..een intelligente knockdown

  # knockout ipv lockout ?

  *** Wie nog had gedacht dat het leven begin april weer zijn gewone loop zou hernemen, is maandagavond uit die illusie geholpen. Het kabinet grijpt – opnieuw – ongekend hard in om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen. In feite is Nederland nog één stap verwijderd van een totale lockdown.
  https://www.trouw.nl/politiek/nederland-is-nog-een-stap-verwijderd-van-een-totale-lockdown~ba39f2b4/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.