Indonesisch eten uit de Jan van Galenstraat als troost in bange dagen

Patricia Jacob in de Westkrant :
Het eten van de gloednieuwe afhaalzaak Batavia in de Jan van Galenstraat biedt troost in bange tijden, vindt Patricia.Op de plek waar tot voor kort Warung Kamal zat, zit sinds zo’n twee weken de Indonesische afhaalzaak Batavia. Als ik over de drempel van het pand in de Jan van Galenstraat 94 stap, realiseer ik me nog eens hoe de wereld in korte tijd ingrijpend is veranderd. Overal waar ik kijk, zie ik verwijzingen naar de stad die tegenwoordig Jakarta heet.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Indonesisch eten uit de Jan van Galenstraat als troost in bange dagen

 1. R Geenen zegt:

  Ook hier in SoCal is het nu ook afhalen van eten. Normaal zaten we met vrienden gezellig in de Indonesische food court. Maar goed het is niet anders en wachten tot betere tijden.
  Intussen koken Indonesische families allerlei eten en brengen het naar een Indonesische market. Daarmee verdienen ze ook wat. Ik ken de eigenaar van die winkel heel goed. Heb haar net opgebeld voor mijn bestelling voor de komende week, dat ik straks ga ophalen.
  Wat ik heb besteld?
  Nasi bungkus (pisang blad) Medan, goed voor 2 dagen voor 2 personen.
  Lontong sajur medan ( ook voor 2 dagen voor 2 personen) Porties zijn veel te groot en op de lokale gewoonte gebaseerd. Een flinke jongeman eet alles in en keer zo’n portie op. Moet wel goed tegen heet kunnen.
  Voor onze lunch ook nog 4 risolus, 4 pastei, 4 Combro, 4 nagasarie, 4 lemper and 4 aardappel kroket gevuld. De maten zijn allemaal aan de grote kant en voorzien van een bakje vloeibare sambal. Dan zijn wij weer onder de pannen. Gewoon bewaren in de ijskast en voor de dag via de micro wave opwarmen. Verder werk ik aan oude foto’s, schrijf ik, shop ik op het internet of lees ik. Kan het goed uithouden zo. O ja, niet vergeten mijn glas rode wijn en witte voor de vrouw. Ik zou zeggen: Houdt U gezond!

 2. Bert Krontjong zegt:

  Jan van Galenstraat ………………………Daar zou ik nog niet eens dood gevonden willen worden ! Wat een triestigheid daar .

  • R Geenen zegt:

   @@Wat een triestigheid daar .@@
   Waarom Bert? Leg eens uit? Ik ken heel weinig van A’dam. En zeker geen west.

   • Bert Krontjong zegt:

    Toen wij in 1964 terugkwamen uit Suriname ,kwamen wij terecht in Slotermeer zegge en schrijven de Lodewijk van Deysselbuurt ,die buurt is in 2019 uitgeroepen tot slechtste buurt van Nederland ,verbaast mij helemaal niks ,de Jan van Galenstraat is niet heel erg ver daar vandaan ,troosteloos aanblik heeft die buurt ,huizen uit de jaren 20/30 ,veel werkloosheid ,weinig echte Nederlanders ,veel criminaliteit ,het is kortom een buurt waar de zon niet doorheen komt ,je zou best wel eens succes kunnen hebben met je afhaal tentje maar dan moet je wel goedkoop wezen en tegen sluitingstijd de deur goed in de gaten houden .De beste buurten van Amsterdam zijn het Centrum en Zuid … ………….Noord,Oost en West zijn helaas niet zo Best .

    • R Geenen zegt:

     @De beste buurten van Amsterdam zijn het Centrum en Zuid … ………….Noord,Oost en West zijn helaas niet zo Best .@
     Hoe is dat mogelijk. Waarom blijven de mensen in A’dam wonen? En ik vond Den Haag al slecht en vertrok naar Zoetermeer. Waarom blijven de meesten in ghetto’s hangen en dat terwijl de wereld voor velen openstaat. Willen de meesten niet vooruit? Ben ik een van de weinigen die kritisch leeft?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.