Peggy, Indische kwestie in Moesson

Klik hier voor een grotere tekst.

Dit bericht werd geplaatst in Indische kwesties. Bookmark de permalink .

10 reacties op Peggy, Indische kwestie in Moesson

 1. Bas Ribbens zegt:

  Peggy,ik heb Han Dehne gesproken en ik wil met je contact opnemen.

 2. Ik lees Moeson niet,maar horens dat er over Pa van de Steur geschreven was.Hier mijn verlate critiek aan pa an der Steur:
  1) Als zijnde een zending dominee om mensen tot het Christendom tebekeren heeft hij juist( sorry to say) een fout begaan om alleen Christen jongens , kinderen van Hollanders/Indos/Menadonesen ,Timoresen en Ambonsen te ontvermen.En niet juist de mayoriteit te bekeren van Mohammadaanse Javanse/Sundanese/Madurese KNIL soldaten.
  2) Alleen maar jongens te ontvermen en niet juist MEISJES di meer kwetbaar zijn met een Hollandse/Indo/Menado/Timor/Ambon vader en hun juist in de kampong groot gebracht te worden met de bekende gevolgen dat lieve meisjes van Hollandse/Indo vader prostetues zijn geworden ende Inlandse hoogsten BABOES.
  Wal Suparmo

  • Jan A. Somers zegt:

   “met de bekende gevolgen dat lieve meisjes van Hollandse/Indo vader prostetues zijn geworden” Bij het opknappen van het Leger des Heilshospitaal in Soerabaja na de bersiap werd er door het Rode Kruis een clubje jongens EN MEISJES oud Steurtjes hier gedetacheerd. Helpen met het weer beginnen van dat ziekenhuis en een opleiding tot verpleegkundige. Leuk stel. Uit de leeggeplunderde huizen in de buurt werd in een buurhuis een goed onderdak gemaakt. Ik was zonder ouders, dus ook een collega. Toen mijn vader in Soerabaja arriveerde organiseerden ze een grote rijsttafel: Jan had toch een vader!.

 3. eppeson marawasin zegt:

  Mevr. Stein doet, als één van weinigen, tenminste iets. Respect!

  Ze gaat voor het bedrag van 36,5 miljard. Ik kan me vergissen, maar vanuit de politiek heb ik dat getal tot dusver nog niet bevestigd zien worden.

  @Dat bedrag hoort er te zijn.@ — Hoezo* ?

  @Telkens als de politiek zegt; dat geld is er niet, zeg ik: ALS** jullie dat spaarzaam – en dat is Nederland – hebben belegd, dan is het nog veel meer waard.@ — Tja, als hè ! Hoe waren wat dat betreft ook alweer de gemaakte afspraken dienaangaande?

  @Laten we eerlijk zijn: ALS** Nederland de Backpay toen had uitgekeerd, was alles afgehandeld@ — Als, toen, was . . . positief ‘wishfull thinking’!

  @Dus zakelijk gezien heeft de politiek geen punt.@ — In de politiek is ‘gelijk hebben’, niet één op één ‘gelijk krijgen’.

  *minister Hoekstra verwacht 45 – 65 miljard euro bij te moeten lenen. Niet voor de I.K. meen ik.
  **hooflettergebruik (e.m.)

  • e.m. zegt:

   PS

   — Al sleept mw. Stein er in de ogen van de hardliners er een ‘schijntje’ uit (@Wél een punt is dat je tot elkaar kunt komen in de onderhandelingen@), mijn (e.m.) respect voor haar inzet blijft groot. Eén die metterdaad wat doet, en niet alleen maar wat roept!

  • Peter van den Broek zegt:

   Hartelijk dank, ik ben het al aan het lezen

  • Peter van den Broek zegt:

   De tweede link gaat over de Hell-ships zoals de Junyo Maru, Suez Maruen Tamahoko De link geeft een uitgebreide lijst met details over de slachtoffers. Het verbaast me niet dat de Japanners deze gegevens heel nauwkeurig vastlegden i.t.t. bvb gegevens over gevangenen in interneringskampen of de proefkonijnen van eenheid 731 in Mantsjoerije. Ze legden informatie vast of vernietigden deze als het hun zo uitkwam.

   De eerste link toont een origineel document (primaire bron) over Bersiapslachtoffers uit Batavia in de periode 1945-1946. Het document spreekt voor zichzelf. Trouwens ik heb daarover een discussie op Javapost.nl

 4. Ik heb nooit een MEISJE van pa van de Steur ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.