Nieuwe directeur Pelita

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nieuwe directeur Pelita

 1. Lucky Oudkerk Pool zegt:

  Gefeliciteerd!

 2. Peter van den Broek zegt:

  Ik hoorde en las wel eens wat over Pelita en vroeg me af of Pelita nog bestaansrecht heeft. Hun activiteiten zijn merendeels gericht op Generatie I, die langzaam aan het verdwijnen is, “fading away”.
  Daarom ben ik blij dat er een nieuwe directeur is in de persoon van dhr. Rocky Tuhuteru, die het schip op koers kan brengen. Vorig jaar was ik toevallig in de provincie waar hij op een bevlogen en innemende wijze een Pelita-bijeenkomst leidde. Na afloop had ik echt het gevoel iets geleerd te hebben, mede dankzij hem.

  Ik heb wel vertrouwen in hem. Van harte Rocky.

  • R Geenen zegt:

   @@Ik hoorde en las wel eens wat over Pelita en vroeg me af of Pelita nog bestaansrecht heeft. Hun activiteiten zijn merendeels gericht op Generatie I, die langzaam aan het verdwijnen is, “fading away”.@@
   Dat vind ik jammer, want er zijn zoveel zaken die onderbelicht of totaal nog niet aan de oppervlakte zijn gebracht. Laten we aub beslist niet alleen afdwalen naar alleen lezingen en toneelspelletjes.

 3. Bertsiap zegt:

  De Stichting Pelita doet veel ,heel veel ,naast activiteiten gericht op ontspanning b.v hulp bij het aanvragen van uitkeringen etc etc .Wat ik zelf het mooiste vind aan Pelita ? Startsubsidie voor de Pelita kwam niet van de Nederlandse regering ,die weigerde dat maar van de Nederlands-Indische regering o.l.v Van Mook ,die stelde 12 miljoen gulden beschikbaar in 1948 als voorschot ,waarmee de Pelita huizen voor de repatrianten kon bouwen in Nederland .Zonder die subsidie van Van Mook had de Pelita nooit kunnen uitgroeien tot wat ze nu zijn ,De INDISCHE ORGANISATIE BIJ UITSTEK !!

  • R Geenen zegt:

   @@De INDISCHE ORGANISATIE BIJ UITSTEK !!@@
   Dat lijkt mij vrij overdreven. Misschien alleen voor de Indische mensen in Nederland.

   • Bertsiap zegt:

    “@”” Misschien alleen voor de Indische mensen in Nederland “” Ja inderdaad daarvoor is zij ook voor opgericht om de mensen ,die uit Indie kwamen na 1945 een steuntje in de rug te geven of zij zich ook inzetten voor Indische mensen buiten Nederland ? geen idee .maar zie het verschil Het IHC werkt met subsidie van de Nederlandse Staat ,ook een beetje als zoethoudertje .De Pelita begon met gelden van Het Indische gouvernement om de Indischen en Molukkers te helpen bij de overgang naar Nederland .

    • R Geenen zegt:

     De Indische Organisatie bij UITSTEK, bestaat volgens mij niet. Daar hebben de Indo’s buiten Nl intussen wel genoeg ervaring mee opgedaan.

 4. Ed Vermeulen zegt:

  Waarde lezers van Indisch4ever

  De rol van Pelita in mijn woonplaats Baarn, weliswaar in andere tijden, heb ik vastgelegd in een verhaal, te lezen en te bekijken via de aangegeven doorkliklink. De herdenkingsstenen zijn nog steeds aanwezig. Het verhaal achter de stenen was nagenoeg verdwenen. Pelita speelt in het leven van velen nog steeds een belangrijke rol. Enkele van de eerste bewoners of hun nazaten wonen nog steeds in Baarn. Dichterbij het (Indische) verleden kon ik niet komen.

  https://groenegraf.blogspot.com/2017/07/pelita-een-tropisch-olielampje-en-het.html?m=1

  Heer Tuhuteru, veel succes in uw nieuwe functie.

  Een groet van Ed Vermeulen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.