Educatieproject in Stichtse Vecht over voormalig Nederlands Indië

Vanaf 2016 vinden reeds, met steun van de gemeente, op een groot aantal scholen in Stichtse Vecht gastlessen plaats door betrokken vrijwilligers. Vanuit het ministerie van VWS is er vorig jaar, in het kader van de Collectieve regeling erkenning Indisch en Moluks Nederland, aan de stichting 4-5 mei Stichtse Vecht subsidie verleend om het educatieproject tot en met 2021 uit te bouwen. Daar zijn wij als vrijwilligers van de projectgroep natuurlijk enorm dankbaar voor. Dit voorjaar wordt aan de groepen 8 van basisscholen in Stichtse Vecht een educatieprogramma over deze gedeelde geschiedenis aangeboden. Scholen krijgen tot 10 februari a.s. de mogelijkheid in te schrijven voor het lesprogramma via de website https://educatie-indie-wo2-sv.nl/.  – RTV Stichtse Vecht

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Educatieproject in Stichtse Vecht over voormalig Nederlands Indië

  1. Ab Alexandre zegt:

    In de aanpak van het educatieproject wordt in fase 1 eventueel door de docent gebruik gemaakt van de serie 13 in oorlog ( deel 11). Jammer, dat in het eerste deel geblunderd wordt door Indo’s te kwalificeren als Indiers. Verder is het verhaal van het jongetje (wellicht gezien de beperkte tijd ) wel erg dun en op effect gehouden. Ik zou zeker bij fase 1 de docent vergezellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.