Thuiskomen bij Tracing Your Roots – Stichting Zieraad

Wat me raakte was de specifieke woord combinatie ‘Indisch-Moluks’. Het was de bevestiging van hoe ik mezelf identificeer. Met een Indische vader, een Molukse moeder, maar verder een Hollandse opvoeding was ik de laatste jaren een zoektocht tussen deze drie hoekjes gestart, waarvan ik  wel voelde dat ik niet per se in één hoekje geplaatst wilde worden. Maar wie en wat was ik dan wel? Waarom noem ik mezelf Indisch-Moluks en niet Indisch? Dat ging toch niet echt lekker samen vanuit de historie gezien?    Stichting Zieraad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Thuiskomen bij Tracing Your Roots – Stichting Zieraad

  1. RLMertens zegt:

    ‘Indisch-Moluks etc.’- Indisch= Blank-Bruin/Inlands. Inlands= Indië/Indonesië.
    Indië/Indonesië= de gehele Archipel; Bali, Molukken, Atjeh, Java etc.
    -Mijn Indisch; vader= Belgisch/Ternate(N-Molukken) en moeder= Zwitsers/Midden Java.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.