Nog altijd hebben ruim 22.000 mensen een oorlogsuitkering.

De Tweede Wereldoorlog eist tot op de dag van vandaag nog jaarlijks vele honderden slachtoffers. In 2018 meldden zich nog zo’n 450 nieuwe mensen die aanspraak willen maken op een van de uitkeringen die er bestaan voor getroffenen door de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Nederlands-Indië.   gelderlander.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nog altijd hebben ruim 22.000 mensen een oorlogsuitkering.

 1. Zo’n oorlogsuitkering lijkt mij niet veel. Laat staan een AOW, WW, WIA of een Wajong. Dan maar hopen dat het dan wordt uitgekeerd. Met het UWV was er ook steeds mogelijk gedonder mee…..

  • R Geenen zegt:

   @@Zo’n oorlogsuitkering lijkt mij niet veel. Laat staan een AOW, WW, WIA of een Wajong@@
   Dat ligt er maar aan. Twee WUV voorbeelden. Heb een Amerindo eens geholpen. Die kreeg 4 uren huishoudelijke hulp per week en dat bedrag was toch nog (toen) 402,09 Euro en een dame die echt van de kook was, kwam in aanmerking voor Euro 1273 en een paar centjes per maand. De aanvraag duurde bijna een jaar. Daarom kreeg ze ineens een bedrag van ongeveer een 24,000 euros. Ik vergeet haar niet, want ze had het echt nodig, want haar man had haar voor een ander in de steek gelaten. Ik moet wel zeggen, dat het merendeel niets kregen en gewoon werden afgewimpeld. AOW is wat anders. Daar heeft een ieder die in Nederland heeft gewoond per jaar 2%. Wordt geteld van de tijd dat je minstens 15 jaar bent en van het jaar 1957. Heb een 6-tal Indo’s daarmee geholpen. Een persoon kreeg ongeveer tegen de 2500 euros per jaar voor 5 jaren in Nederland. Liet het eenmaal per jaar en wel in December uitbetalen. Alle beetjes, waar je recht op heb, helpen.

  • Jan A. Somers zegt:

   “Laat staan een AOW, WW, WIA of een Wajong.” Zijn geen oorlogsuitkeringen. En het UWV heeft niets met de AOW te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.