Een Indische schaduw

Herinneren
Als augustus aanbreekt, dienen zich automatisch allerlei herinneringen aan. Eigenlijk doen ze dat altijd wel, maar in augustus is het altijd erg druk in mijn hoofd. Het is natuurlijk ook een maand vol herdenkingen, tenminste, als je iets met Indië hebt. De hoofdrolspelers in de herinneringen die deze maand bij mij oproept zijn veelal familieleden, mensen die ik gekend heb en die indruk op mij hebben gemaakt. Zo dwaalden vandaag mijn gedachten af naar een man die ik nog altijd mis. In één seconde was ik terug in Den Haag, een jaar of twintig geleden.  Anneke van de Casteele

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Een Indische schaduw

 1. Loekie zegt:

  Flauwekul.
  Neem alleen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De inwoners van die steden bestaan voor meer dan 50% uit mensen uit andere landen: asielzoekers en migranten. Waarom hen door de strot duwen dat zij stil moeten staan bij 15 augustus? De Irakees, Afgaan, Somaliër, Syriër enz zal dan zeggen: weet jij wel wat ik heb meegemaakt? Wat weet jij van mijn land?
  Maar los daarvan: men moet niet quasi literair, quasi historisch en quasi politiek belangstelling willen wekken voor iets wat niemand interesseert. Verkoop je geschiedenis toch niet. En niet zo kinderachtig doen met een oude oom die als gevolg van de oorlog in de tram blijft staan als hij kan gaan zitten.

  • Jan A. Somers zegt:

   U kunt toch ook uitkijken naar de tijd dat ze in de tram tegen u zeggen: Gaat u maar zitten opa.

  • e.m. zegt:

   @men moet niet quasi literair@
   — Ik vind het wel mooi als je je gedachten zo onder woorden kunt brengen zoals Anneke van de Casteele. Maar enkele hoofdpunten die u in uw bijdrage aandraagt zijn zeker de moeite waard om daar een boom over op te zetten. Ze blijven helaas in de schaduw staan door uw aparte wijze van reageren. Da’s jammer; c’est le ton qui fait la musique. . .

  • R Geenen zegt:

   @@En niet zo kinderachtig doen met een oude oom die als gevolg van de oorlog in de tram blijft staan als hij kan gaan zitten.@@
   Helemaal mee eens want die twee feiten slaan als een tang op een varken.

 2. Bung Tolol zegt:

  Ha ha ha ,zo kennen we si Loekie weer gewoon op de prille maandag morgen om 9.23 die arme Anneke de grond inboren .Dat arme mens ligt nog in bed ,beetje bij te komen van die Atoombom ,die op haar kepala is geflikkerd …..euh sorry op de kepala van haar oom .

 3. Hans Boers zegt:

  Het respect vliegt weer alle kanten uit behalve de goeie…. Eerst zelf eitje leggen ( zei de heer Somers ooit eens) en wat presteren en niet vanuit een schuilhoekje achter de pagger (zei de heer Pierre de la Croix eens) met een tandeloos bekkie zitten keffen naar voorbij gaande kuiten van mensen.
  Af en toe verschijnt ( tegenwoordig neer toe dan af) hier op dit forum onbeschoft tot smerig commentaar van op hol geslagen gefrustreerde maandag morgen patienten die op zondag de verkeerde bonen door hun strot hebben gekregen. Bah.

  • Jan A. Somers zegt:

   Tja! Zelfs In onze Indische gemeenschap heb je mensen in soorten. Niet zo erg, bij de herdenkingen heb je geen last van ze. Zijn ze met een nieuw recept voor tahoe tjampoer bezig. Ook lekker!

  • Loekie zegt:

   Heb ik allang niet meer gehoord, dat ik een kamponghond en trol was. Doet me goed dit weer eens te vernemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.