Michel Maas blikt terug: neergeschoten, natuurrampen, maar ook mooie momenten 

Het waren heftige jaren voor Michel Maas. Als correspondent in Zuidoost-Azië werd hij neergeschoten, maakte hij veel rampen mee en zag hij ontzettend veel dode lichamen. Nu keert hij wat gedesillusioneerd terug van Indonesië naar Nederland. Achttien jaar geleden kwam hij aan in een bloeiend land vol hoop. Nu is daar nog weinig van over. NOS

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Michel Maas blikt terug: neergeschoten, natuurrampen, maar ook mooie momenten 

  1. PLemon zegt:

    @ Achttien jaar geleden kwam hij aan in een bloeiend land vol hoop.

    # Wijzelf kwamen dan 12 jaar geleden als toeristen even terug en had ik alleen de beelden van toen ruim 50 jaar geleden als vergelijkingsmateriaal. Voor de gezinsleden was het vooral een exotische tocht dwars door Java en Bali. Zag wel aan Jakarta en oud woonplaats Bogor het verschil dat het vrij rustige straatleven toen volkomen is verdwenen en de bebouwing toegenomen. Daarmee werd ook al rijdend het grote verschil tussen arm en rijk zichtbaar. En meer opvallend aan het grote aantal moskeeën de cultuuromslag die er plaats heeft gevonden.
    Maas trof een land vol hoop en mogelijkheden na jaren dictatuur en zelfverrijking en ws toen we er waren werd die weg ingeslagen afgemeten aan de ijver vd de toekangs en het bloeiend toerisme.
    Enfin volgens Maas dreigt het land nu af te glijden naar een intolerante islamstaat en is het daarmee terug bij af dwz heeft men het feodale, het koloniale, de Japanse bezetting en eigen dictators achter zich gelaten komt het in een tijdperk waarin persoonlijke vrijheid opgeofferd wordt aan voorgeschreven leefregels onder een religieuze elite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.