18 aug Herdenkingsbijeenkomst

De herdenking van het einde van de Tweede Oorlog in het voormalig Nederlands-Indië vindt dit jaar op zondag 18 augustus om 16.30 uur in de Duinzichtkerk plaats met het thema ‘Kinderen zonder ouders’, dramatische verhalen van kinderen die zonder ouders opgroeien. Dat zijn niet alleen weeskinderen, maar vooral jongens die zonder ouders in mannenkampen terecht komen, terwijl hun vader daar ook niet aanwezig is. Deze verhalen tekenen deze kinderen voor het leven en beschadigt hun relaties met hun ouders en anderen.

In deze bijeenkomst georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken in samenwerking met de Duinzichtkerkgemeente, komen de verborgen verhalen van een aantal van deze kinderen aan het licht en er is gelegenheid om elkaar na afloop te ontmoeten in de kapelruimte van de kerk. Ook zal er in deze bijeenkomst worden teruggekeken naar de rijkdom aan verhalen en thema’s die de afgelopen jaren ter sprake zijn gekomen, omdat het boekje ‘Helend herdenken’ dit jaar gepresenteerd wordt. Meer dan tien jaar is deze herdenking voor veel mensen een ontroerende bijeenkomst die een bijdrage levert aan heling en verzoening en brengt mensen bij elkaar en helpt hen elkaar de hand te reiken.

De verhalen worden door liederen van sopraan Margreet Schuemie, met begeleiding van pianist Peter le Feber, omlijst. Na afloop is er ruimte elkaar te ontmoeten met een hapje en een drankje in de kapel. Ook wordt nagedacht over het nut van herdenken en de mogelijkheden van verzoening.

Informatie:

Ad van der Helm, voorzitter HGK E: voorzitter@oecumenedenhaag.nl, A.vanderhelm@rkdenhaag.nl
Henriette van Raalte: tel.nr.: 070-3240933, E: hvraalte47@ziggo.nl, &
Jaap IJssel de Schepper: tel. nr.: 070-3557172, E: jdschepper@casema.nl.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 18 aug Herdenkingsbijeenkomst

  1. R Geenen zegt:

    @@Deze verhalen tekenen deze kinderen voor het leven en beschadigt hun relaties met hun ouders en anderen.@@
    Klopt helemaal. Helaas zijn er veel te veel van deze mensen. En velen worden nu nog o.a. door de SVB genegeerd.

  2. Toby zegt:

    Helemaal,waar, het zijn ellendelingen bij de SVB en bovendien zo stom als het achtereind van een varken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.