10 juni Buitenplaats Djoerang

hasselman1858

Dag van het kasteel:

EEN BRIEF UIT JAVA

Djoerang is genoemd naar de plantage op Java van de familie Hasselman, vanaf ± 1850 de bewoners van dit omstreeks 1830 gebouwde huis. De huidige bewoner, Huib van Everdingen, is een nakomeling van de familie.
Speciaal voor deze Dag van het Kasteel heeft student Siebe Brockötter zich verdiept in de familie Hasselman en hun rol in Indonesië en hij is daarbij gestuit op interessante documenten en tekeningen. Zo laat Benjamin Hasselman zich in een persoonlijke brief kritisch uit over het cultuurstelsel en maakt hij melding van de positie van ‘slaven’. Welke werkelijkheid ging er schuil achter die brief?
Op Dag van het Kasteel ontvangt Huib van Everdingen je in de eetkamer van het huis, waar hij en Siebe hun bevindingen zullen delen. De bronnen liggen daarbij letterlijk op de eettafel. Carola Eijsenring zal het programma leiden en voorzien van een eigenzinnige performance.

OPVOERING 1: 11:30
OPVOERING 2: 13:30

Het programma duurt ca. 50 minuten. De entree bedraagt €10,-. Verzamelen bij de voordeur van het huis.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.