dé INOG. Thema INDOTITEIT. 

Dé INOG INLOOPDAG
Wanneer: zaterdag 4 mei 2019 Waar: Wijkcentrum het Klokhuis, Weberstraat 2 in Amersfoort Inloop vanaf 11.00 uur.
Het programma start om 11.30 uur “Indotiteit.” Nederlands? Indisch? Indonesisch? Halfbloed? Dubbelbloed? Onvrijheid of Vrijheid? Over de opbouw en ontwikkeling van de menselijke identiteit en stoornissen daarin. Hoe krijg je zicht op jouw eigen identiteit en hoe kun je die inzetten in jouw leven  De Stad Amersfoort

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

8 reacties op dé INOG. Thema INDOTITEIT. 

 1. Loekie zegt:

  “Over de opbouw en ontwikkeling van de menselijke identiteit en stoornissen daarin.”
  Vanwege die stoornissen is deze bijeenkomst wellicht van het grootste belang..

 2. laniratulangi zegt:

  “Over de opbouw en ontwikkeling van de menselijke identiteit en stoornissen daarin.” Mij interresseert de twee woorden hier: ONTWIKKELING en STOORNISSEN. WAT STOORT? En WAT STOORT NIET?

  • R Geenen zegt:

   Ik ben geen socioloog. Gewoon een mens van 83 die diverse ervaring uit verschillende landen heeft. Ben geboren in voormalig Nederlands Indie op Sumatra voor de oorlog. mijn vrouw en een half zus hebben ook die ervaringen. Vooral deze laatste hebben nu op oudere leeftijd door hun memories stoornissen. Wij hebben nooit een goede jeugd gehad, en zijn misbruikt door o.a. in concentratiekampen, honger, opleiding en vrijheid. Dat zijn stoornissen die bij het ouder worden je ontwikkeling belemmeren en terugslag bezorgen. De ontwikkeling die je als kind doormaakt en als volwassene verder ontwikkeld, wordt belemmerd door de stoornissen uit je jeugd. Vermoedelijk hebben vandaag 50% van de oude Indo’s er last van. Dit is gewoon mijn eigen denken.

  • PLemon zegt:

   @ WAT STOORT? En WAT STOORT NIET?

   # M.i. de ontwikkeling van een echt groepsgevoel. De standenmaatschappij leverde een heterogene bevolkingsgroep op. Daarom bv zo’n langslepende ” Indische kwestie” ea herstelbetalingen en erkenningen?

   *** Ontwikkeling van sociale identiteit
   Behoren tot een hechte groep
   Een sociale identiteit wordt op een heel andere manier gevormd. Het behoren tot een groep staat hier centraal. Mensen putten moed uit het feit dat ze ergens bijhoren. Het ergens bijhoren speelt voor hen een belangrijke rol inzake een goede zelfwaardering en beïnvloed hun zelfbeeld. Met ergens bijhoren wordt hier wel bedoeld dat die persoon daadwerkelijk een goede band heeft met zijn groepsleden, met name een zeer persoonlijke band. Iemand die veel collega’s heeft op het werk, maar geen verbondenheid heeft als groep, zal zijn sociale identiteit minder ontwikkelen dan een echt groepje vrienden dat aan elkaar hangt. Vaak typerend voor zo een hechte groep is dat ze dan mensen die niet tot hun groep horen als ‘minder goed’ zullen aanzien. Dit staat ook allemaal in het teken van de positievere zelfwaardering. Door anderen als minder te beschouwen, verhogen ze kunstmatig hun sociale identiteit
   https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/76187-identiteitsontwikkeling-persoonlijke-en-sociale-identiteit.html

 3. laniratulangi zegt:

  Bedankt Meneer Geenen, wij kennen elkaar nietwaar. Uw uitleg heeft mij goed geholpen om te begrijpwn WAAROM het hier gaat. Dat zijn dus de uitwerkngen van onprettige belevenissen tijdens de jeugd of vooral tijdens kindheid.
  Ja zo is het nu en als men bedenkt aan wat er nu nog gebeurd vooral in het middenoosten en Afrika maar ook in de USA dan ziet het niet al te rooskleurig uit in de toekomst voor vele mensen. Nogmaals bedankt en groetjes van Lani Ratulangi

  • Arthur Olive zegt:

   Wat ziet er niet zo rooskleurig uit in de USA zoals in het middenoosten en Afrika?

  • R Geenen zegt:

   @@vooral in het middenoosten en Afrika maar ook in de USA dan ziet het niet al te rooskleurig uit in de toekomst voor vele mensen.@@

   Eerlijk gezegd, kan ik het met uw bovenstaande opmerking niet eens zijn. Als wij Indo mensen als kind zo’n jeugd hadden gehad als de kinderen nu hier in California, dan waren er heel wat meer zeer gelukkig geweest. Het enige verschil is dat de jeugd van vandaag niet goed weet hoe goed ze het wel hebben. Waarom denkt u dat er zoveel Indonesische mensen, vooral christenen, tegenwoordig de vlucht naar California nemen?

  • RLMertens zegt:

   @Laniratulangie; onprettige belevenissen etc.- Sta mij toe u(als Indonesische) te vragen of u ook onprettige belevenissen tijdens uw jeugd/kindheid ( toen Ned.Indië) heb ondervonden. Hebben die nu/op latere leeftijd ook uitwerkingen gebracht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.