Lintjes 2019

Tubantia:
Irene Burer-van Ossenbruggen
Het bleek de koning eveneens te hebben behaagd om Irene Burer-van Ossenbruggen te decoreren. De Almelose liep zich het vuur uit de sloffen voor onder meer de Almelose Hulpdienst. Dertig jaar geleden bekommerde deze gemeentelijke dienst zich om inwoners met een bijstandsuitkering.

„Dat behulpzame, die belangstelling voor de medemens en de toewijding waarmee u mensen bijstaat, bent u nooit verloren”, zei Gerritsen. Buiten het werk voor de hulpdienst voerde Burer-van Ossenbruggen allerlei vrijwilligerstaken uit bij voormalig bejaardenhuis De Klokkenbelt en zet ze zich in voor Indische en Zuid-Molukse ouderen in ’t Dok. De overgebleven uren spendeert de Almelose bij de Katholieke Bond van Ouderen, waar muzikale middagen, kerstvieringen en bingo’s tot favoriete activiteiten behoren.

ED: Joyce Radesey (71) heeft haar onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vooral te danken aan haar werk voor vrouwen met roots in voormalig Nederlands-Indië. Ze werkt(e) onder meer als initiatiefnemer, vrijwilliger en organisator bij de Vrouwenvereniging Koempoelan, Lotgenotencontact, de Stichting Pelita, ’t Indisch Atelier, Melati Singers, Vitalis (Indische huiskamers) en de Stichting Indisch Netwerk Eindhoven. Sinds kort ondersteunt zij ook Indische ouderen bij het zelfstandig wonen in het project Goton Royong.

Oosterhout.nieuws.nl:  De heer E.A.J. Oudenhoven te Oosterhout
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Sinds 2000 is hij vrijwilliger bij de Stichting Noord Sumatra Documentatie (NSD), die tot doel heeft de dagboeken over de interneringskampen in Noord Sumatra te verzamelen en uit te geven. Deze documentatie is voor veel ex-kampgenoten van grote waarde, omdat het de verwerking van die periode ten goede komt. Bert Oudenhoven is in 1937 geboren in Siantar in het voormalig Nederlands Indië en is in de oorlogsjaren vier jaar geïnterneerd geweest in een viertal Jappenkampen. Het kampleven heeft hem getekend; hij is daar nog dagelijks mee bezig. Maar wel op een bewonderenswaardige wijze. Hij heeft kennisoverdracht tot zijn levenswerk gemaakt. Op allerlei manieren houdt hij zich bezig met het vastleggen en overdragen van dit deel van onze geschiedenis: lezingen, projecten, exposities en publicaties. Hij is daarmee hét aanspreekpunt voor iedereen die informatie zoekt over de oorlogsjaren in de kampen in Noord Sumatra. Sinds 2009 is hij vrijwilliger bij Stichting Arjati, die zich inzet voor het cultureel Indisch erfgoed in Breda e.o.

AD:  De lijst met inspanningen van Hedy Mitzi Venus-Jourdan is lang. Zo stak ze veel energie in LTC Spijkenisse en LTV De Hartel. Ze zette van 1982 tot 2000 evenementen op poten voor vereniging Nines (Nazaten Indische Nederlanders en Sympathisanten) en is sinds 2001 voorzitter van de stichting BIK (Behoud Indische Kultuur). Verder is ze al circa vijftien jaar betrokken bij de stichting Federatie Spijkenisse Samen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Lintjes 2019

  1. Boeroeng zegt:

  2. Boeroeng zegt:

    http://www.indischnetwerk040.nl/nieuws/:
    Zoals zovele anderen in Nederland die dag, was Joyce Radesey met een smoesje naar de bijeenkomst gelokt. Toen zij behalve collegae uit het Indisch Netwerk, ook haar kleindochter en later haar zusters binnen zag komen, begon bij haar het kwartje te vallen:

  3. Boeroeng zegt:

    Maandenlang moesten wij onze mond houden, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Onze vrijwilliger Bert Oudenhoven kreeg vandaag, 26 april, een lintje en iedereen mag het weten.Zoals afgesproken verzamelden we ons aan de zijkant van Zout en Citroen in Oosterhout. Daar was Bert voor een heel ander feestje aanwezig. Met de burgemeester voorop ging het gezelschap naar binnen en volslagen verrast dacht Bert: Nee dit kan niet waar zijn. Voor mij? Maar ja het was zeker waar en dat de burgemeester zelf aanwezig was, had een duidelijke reden. Want het was niet zomaar een onderscheiding wat Bert kreeg, maar een onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.  Arjati

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.