Boekpresentatie Niemand bleef, door Alfred Birney

11 april 2019 werd bij Boekhandel De Vries van Stockum te Den Haag het boek ’Niemand bleef, Dagboek van Meneer B. 2005 – 2011’ gepresenteerd. Ad van den Kieboom zou de presentatie openen, maar vanwege trein-perikelen liep de avond ietsjes anders. Aan Kees ’t Hart de eer om te starten. D.w.z., eerst luisterden we naar Michael Birney die, met zijn gitaar, het geheel muzikaal omlijstte.Kees ’t Hart  vertelde over zijn ontmoetingen met Birney en hoe hij ‘stilletjes’ jaloers was op Birney vanwege zijn achtergrond. Want met zo’n achtergrond, moet je toch wel een groot auteur worden……

Gustaaf Peek kreeg daarna het woord. Ook hij vertelde over zijn ontmoetingen met Birney. En over de afspraken om elkaar te ontmoeten die ze nooit maakten. En over vriendschap.
Ondertussen was ook Kieboom gearriveerd. De trein had hem uiteindelijk gebracht waar hij wilde zijn! Hij begon te zeggen, dat hij zijn speech had weggedaan, omdat hij vlak bij de boekhandel een vrouw tegenkwam, die hem een brief had overhandigd voor Birney. En die ging hij voorlezen. Het was van de achterbuurvrouw van meneer B. en zij komt ook in zijn boek voor.
Birney zelf bedankte een ieder, ook voor de grote opkomst en zei, dat hij niet goed in speechen is. Daarom las hij een stukje uit zijn boek voor.
Tijdens de borrel met hapjes vormde zich een lange rij voor de auteur om het aangeschafte boek te laten signeren.
Zie verder de foto’s en filmpjes: https://photos.app.goo.gl/xgGZuTtDausGE1249

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Boekpresentatie Niemand bleef, door Alfred Birney

 1. Loekie zegt:

  Typisch het digitale tijdperk : een kleine 100 foto’s van een kleine happening, die je ook met maximaal vijf foto ’s in beeld had kunnen verslaan.
  in de goede oude tijd had je fotorolletjes van Agfa, Kodak, Fuji enz. dat rolletje moest je eerst kopen en daarna laten ontwikkelen en afdrukken. Kostte allemaal geld. Dus deed je het wat rustig aan met foto’s maken van één gebeurtenis. Zelfs huwelijksreportages telden geen 100 foto’s .
  Maar tegenwoordig dus gewoon gratis op het knopje blijven drukken en steeds hetzelfde en dezelfden vastleggen. Ook fotografie is daarmee gedevalueerd. En het typische is, is dat onder al die foto’s niet één zit die, in dit geval, de schrijver vangt.
  Eén sepia-foto uit Ons Indië laat een hele wereld zien. Honderd foto’s uit het nu laten alleen pixels zien.

  • Indisch4ever zegt:

   Loekie…. waarom weer zo zuur mensen afkraken.
   Kun je dat niet laten?
   Best wel devaluerend, om je eigen woorden te gebruiken.
   Doe dat ergens anders…. Dit is niet de site daarvoor.

  • Loekie zegt:

   Ik kraak niemand af. Ik heb het over het verschijnsel dat tegenwoordig tientallen, honderden foto’s worden gemaakt van één iets.
   En zuur? Wie? Ik? Om mij heen hoor ik altijd dat ik altijd zo vrolijk ben.

   • Indisch4ever zegt:

    Loekie…. je ben niet in staat te erkennen dat je irritant reageert.
    Dan mag je van mij wegblijven .
    Ik wil vaste deelnemers die rekening houden met mensen.
    Diegene die de foto’s, films en verslag maakte is 4 uur ermee bezig geweest.
    Ik heb die film geedit en geupload, 4 uur werk.
    Je hoeft niet complimentjes te geven… maar zeg dan niks
    Nu zit je andermans moeite arrogant van tafel te vegen.

    Hoe meer foto’s men maakt, hoe groter de kans is dat enkelen foto’s opmerkelijk zijn.
    Zo werkten beroepsfotografen ook al vroeger, zonder digitale camera’s.
    Dat jij in dit fotoboek geen goede foto’s ziet… komt door je eigen negatieve attitude.

    • R Geenen zegt:

     Ik vind het ook jammer dat op fotowerk soms negatief wordt gereageerd. Het is niet alleen beroeps, maar ook hobby dat enorm veel tijd vraagt. Dan nog een bekent feit dat bij fotografen algemeen bekent is. Foto’s op een website trekken meer mensen (klanten) aan dan het geschreven woord.
     “One picture is worth more than thousand words”

    • Loekie zegt:

     Is geen argumentatie. Ik heb het enkel over het fenomeen dat velen tegenwoordig ‘honderden’ foto’s maakt van één iets. Dat mag toch nog wel opgemerkt worden? Ik weet dat je tegenwoordig heel erg op je woorden moet letten ,want altijd is er wel iemand die zich anders heel erg gekwetst voelt en het ergste is dat iemand zich gekwetst voelt. Beter dus dat eenieder gewoon zijn bek houdt.

     Maar goed, hoe meer gerechten Toet maakt, hoe groter de kans dat er iets bij zit wat je lekker vindt. Toet uren en uren koken en koken, want eenieder moet wat naar zijn gading kunnen vinden.
     Gekke Toet. Toet moet gewoon één maaltijd voorzetten en zeggen; je vreet het of je vreet het niet.

  • Anoniem zegt:

   Loekie, asjemenou….!? Wat is dit voor een nodeloos zure reactie. Wat ben jij een azijnpisser, zeg. Naar persoonlijke behoefte kun je toch selectief naar de foto’s kijken,..? Altijd dat eendimensionale gezeur over “die goede oude tijd”, ( “tempo doeloe”?). Er zijn boekenplanken vol boeken waaruit blijkt dat die zgn “goede oude tijd” niet altijd even goed was. Maar iedereen heeft recht op zijn eigen herinneringen. Btw., ik kan b.v. honderden zenders op mijn tv krijgen, maar ik druk alleen op “het knopje” van een aantal zenders die mij waardevolle informatie verschaffen. Die vrijheid heb ik. En nu niet meer belerend zeuren over hoe je vroeger en nu foto’s maakt etc.

 2. Bert zegt:

  Toen Ruben Lopulalan de finale haalde van die schilderswedstrijd stond heel Molukku achter hem ,ze wensten hem allemaal veel succes ,prachtig om te zien die loyaliteit van die Ambonnezen ,kijk bij Indo,s zie je dat niet en van si Loekie mag je dat helemaal al niet verwachten ! Zoals hij/zij Noor Ruyter de Wildt af blafte ,met de woorden “” Je loopt te leuren met je boek “” Die mentaliteit van de Indo,s ken ik maar al te goed .Eigenlijk heb ik een pesthekel aan Indo,s maar ja ik ben er zelf eentje maar dat negatieve alles afkraken bah bah en nog een bah ,maar ligt dat aan si Loekie ? Welnee si Loekie is gewoon een exponent hiervan ,gelukkig is de derde generatie Indo,s anders GOD ZIJ DANK !!!.. Eigenlijk ben ik behoorlijk boos op Loekie ? welnee er zijn duizenden Loekies onder de Indo,s ! Alleen si Loekie is best wel eerlijk alleen niet erg aardig net zoals veel Indo,s

  • R Geenen zegt:

   @@Eigenlijk heb ik een pesthekel aan Indo,s maar ja ik ben er zelf eentje maar dat negatieve alles afkraken bah bah@@

   Dat doen niet alleen de Indo’s, Bert. Wat dat betreft heb ik dat in de jaren 50/80 in Nederland wel gemerkt en ondervonden. Kijk maar naar die jonge Soto-kok, die het rendang gerecht afkraakt. Met recht een poeha kok. Op dit net past ik mij aan de vrije meningsuiting. Doe je het niet dat wordt je omver geluld. Maar tussen de Amerikanen en Indo’s hier zal je mij dat nooit zien doen. Waarom? Omdat hier in wezen niemand het doet. Kwestie van aanpassen.

 3. Ron zegt:

  Lijkt me een interessant boek. De foto’s geven een plezierige sfeertekening, je voelt de warmte bij wijze van spreken. Gitaar erbij. Prachtig. Is Loekie de Loekie van de STER reclame ? Die is altijd zo vrolijk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.