Traditie en vernieuwing in de Indische keuken in familierestaurant Spandershoeve

De Indische keuken, fusion uit voormalig Nederlands-Indië, dreigt een relikwie te worden. Chef-kok Pascal Jalhay probeert de kookkunst te reanimeren in zijn boek Baru Belanda. De Volkskrant onderzoekt de verschillen tussen de traditionele sajoer lodeh en de vernieuwde versie van Jalhay. De Volkskrant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Traditie en vernieuwing in de Indische keuken in familierestaurant Spandershoeve

  1. R Geenen zegt:

    @@Baru belanda = Nieuwe Nederlander zegt: Rendang, de bejubelde runderstoof en bij veel rijsttafels een pièce de résistance, vond hij niet bepaald een staaltje van hogere kookkunst. ‘In mijn optiek was dat: gooi maar in een pan en ’s avonds is het klaar.@@

    Mijn boekenkast is voorzien van diverse oude Indische kookboeken waarvan er een van 1932 is. Al deze Indische kookboeken hebben een gewone Nederlandse naam en de recepten zijn geschreven zonder veel poeha! En als dit heerschap de europese smaken in de Indische keuken wilt brengen, waarom dan de naam Baru blanda. Beter een totok belasteran zou hem beter staan. Of toch het verindonesian van de Indo. Shame on you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.