Baru Belanda

Het begint allemaal met de basis. Dat was voor Pascal Jalhay, een fenomeen in de Nederlandse gastronomie toen hij in korte tijd met twee sterren werd bekroond, de Franse keuken. In de Indonesische keuken, zijn vader is Indisch, had hij nooit zo veel interesse.Maar Indonesië lonkte en op een dag stelde hij aan zijn vader voor er met de familie heen te gaan. Hij raakte toen betoverd door de Indische keuken en begreep hij dat het meer is dan ‘wat ingrediënten in een pan gooien’.In zijn nieuwe boek Baru Belanda, ‘een ode aan de Indische keuken’, krijgt die keuken een gastronomische behandeling. Klassiekers worden afgebroken en weer opgebouwd of dienen als inspiratie voor een nieuw gerecht. Hiervoor vroeg hij collega’s met Indische wortels om een bijdrage.   NRC


Klik op het plaatje

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.