Boeken

Boekpresentatie Alfred Birney  Donderdag 11 april 18.00 – 19.30 uur
Op donderdag 11 april presenteert Alfred Birney zijn nieuwe boek Niemand bleef, Dagboek van Meneer B. 2005-2011 bij De Vries Van Stockum Den Haag. Met bijdragen van auteurs Gustaaf Peek en Kees ’t Hart en redacteur Ad van den Kieboom. Met muzikale omlijsting door Michael Birney. Inclusief borrel, hapjes en de mogelijkheid een exemplaar te laten signeren.   vanstockum.nl/


Schaduwen over smaragd
Het verhaal van een gewone jongen met een niet geheel onbezorgde jeugd in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog gaat hij van kamp naar kamp om door de Japanse bezetter uiteindelijk aan het werk te worden gezet aan de Pakan Baroe-spoorlijn, de relatief onbekende ‘dodenspoorweg’. En alsof hij nog niet genoeg op de proef is gesteld, moet hij ook nog de verschrikkingen van de Bersiap-periode doormaken   Kaleida.nl

Commando in Indië verteld het verhaal van Willem den Engelsman, die op 93-jarige leeftijd besloot om zijn levensverhaal op papier te zetten. Het gezin waar hij in opgroeide kende grote armoede door ziekte van twee kleine kinderen. Al op jonge leeftijd is hij gedwongen om bij een boer te gaan werken zodat de dokters rekeningen betaald kunnen worden. Tijdens zijn werk op de boerderij ziet hij hoe arme Amsterdammers die geen eten meer hebben door zijn werkgever hardhandig van het erf verjaagd worden. Deze mensen hadden gewoon geen geld meer om eten te kunnen komen. Willem besluit daarop deze mensen te helpen door aardappels onder zijn jas mee te smokkelen.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.