Zij had een Indisch accent


Kent u dat, dat u ergens loopt en dan steeds aan hetzelfde moet denken, elke keer weer en weer? Dat heb ik met de Sweelinckstraat. Daar studeerde ooit Jacques van Helsdingen aan de Nederlands-Indische Bestuursacademie. Maar ik denk aan zijn echtgenote, Beata van Helsdingen-Schoevers, en dan voel ik me meteen blij.   Dagblad070

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zij had een Indisch accent

  1. Arthur Olive zegt:

    Is Schoevers niet het instituut waar men in Den Haag een secretaresse opleiding kon krijgen gedurende de zestiger jaren en misschien nu nog?

  2. Jan A. Somers zegt:

    Schoevers en Scheidegger waren (zijn?) in heel Nederland de meest bezochte opleidingen. Daar kreeg mijn zus na haar opleiding Gemeentelijke Administratie bij de gemeente Vlissingen, bij de MILVA ook de opleiding voor de Militaire Administratie van. Zij gaven ook een baangarantie.

  3. Jan A. Somers zegt:

    Een hele tijd geleden stond ik in een rij voor een van de kassa’s van Albert Heijn. Als door de bliksem getroffen keek ik om naar de caissière van de andere rij, waar een stemgeluid vandaan kwam. JA! Geen petjoh, maar dat onmiskenbaar accent. Naar schatting nog geen 20 jaar oud. Zoveelste generatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.