Verhalen over de Oranje

Hij vierde aan boord zijn tweede verjaardag. Is nu theatermaker en laat de foto van deze verjaardag zien in het theater. Hoorde een keer Oooh! tijdens een voorstelling. Toen zag een mevrouw haar eigen moeder op de foto staan.

Reis was erg prettig – vertelden zijn ouders.Ellende begon in het Suezkanaal, daar moesten ze van boord om winterkleding uit te zoeken. Men wist niet wat wanten etc waren. Ze kenden dat niet. Het was steenkoud toen de Oranje aanmeerde in Nederland. Er zijn nog foto’s van, maar je kan ze nauwelijks herkennen. Je ziet donkere koppies en mensen helemaal ingepakt, rillend van de kou. Vanaf de Oranje begon de indeling in bussen. Ouders ervoeren het als prettig. Vader zat bij het KNIL, dus die werd gratis gerepatrieerd. Later kreeg hij wel een rekening voor de kleding die ze in Egypte moesten uitzoeken. Daar was hij echt zo boos over. Hij heeft het nooit betaald. Op een gegeven moment kwam er een deurwaarder om het geld te halen. ‘Laat maar’ zei de deurwaarder. Dus alle boosheid heeft wel geholpen   De Verhalenvanger

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verhalen over de Oranje

 1. Loekie zegt:

  Flauwekulverhaal van een maker van theater, die poseert met vingertjes in de wang.
  Een kind van twee jaar viert zijn verjaardag niet. Daarvoor is het te klein. Zijn verjaardag wordt gevierd. ’t Is maar een taalkundig onderscheid, maar als je hiermee al de mist in gaat, laat staan met de rest ban je gebabbel.
  Oh, oh, wat was het koud in Gollan. Flauwekul allemaal.

  • Indisch4ever zegt:

   Als Roy Grünewald zijn tweede verjaardag zelf beschrijft als “vierde”
   Laat hem toch dat zo formuleren.
   Een kind wat 2 jaar wordt snapt de drukte misschien niet zo.
   Maar het ziet wel de slingers, de hapjes, de limonade, en voelt de gezelligheid van meerdere mensen in de kamer.
   Dat is best leuk…toch wel een viering.

   Pufff… en het was koud in Golland de laatste weken, vind je niet ?
   Het wordt beter zeggen ze..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.