Herinnert u zich deze nog….. ?

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Herinnert u zich deze nog….. ?

  1. RLMertens zegt:

    ‘Japans geld etc.’ – Dit biljet herinner mij helemaal niet..( was toen 6 – 10 jr.oud) Zal wel van het begin van de bezetting zijn. Maar waarom in het Nederlands gesteld? Van een gombbang=2,5 cent was toch veel, om bv. snoep te kopen. Wel herinner ik me de metalen munten, maar zou niet meer weten hoe zij er uit zagen. Weet nog, hoe ik met mijn kleine broer op het station van Ambarawa aan het bedelen(!) waren- op de perrons als de treinen aan kwamen. We kregen veel meer dan die andere Inlandse katjongs. Ze vonden ons, ‘itoe katjong londoh’ waarschijnlijk zieliger. Of de gevers vonden het bevredigend om die belanda’s eindelijk eens als katjongs te kunnen beschouwen/ervaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.