Indonesische modeshow in het Museon

Fashion show The Modest Heritage of Indonesia was held on Dec. 7 at the Museon museum in The Hague, the Netherlands.The show was a collaborative work between the Indonesian Embassy to the Netherlands and Pelangi Wastra Indonesia organization, as reported by Antara news agency. It showcased attire made from wastra, Indonesian traditional fabrics, to an audience of 200 people.Each of the eight designers used a type of fabric inspired by a certain region.  The Jakarta Post

Met een speciale modeshow biedt de Ambassade van Indonesië een platform aan acht Indonesische designers. Het gaat om eigentijdse ontwerpen die hun oorsprong vinden in traditionele stoffen en patronen.  fashionunited.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Indonesische modeshow in het Museon

 1. Loekie zegt:

  Bij de datum 7 december denk je (onwillekeurig) toch ook aan…

  • e.m. zegt:

   Moi …. aan die arme 18-19 jarigen, die geroepen werden !

   • Ronny Geenen zegt:

    @Moi …. aan die arme 18-19 jarigen, die geroepen werden !@

    Ik kan niet laten even het volgende te verhalen, dat mij vandaag tijdens de kumpulan werd verteld.
    Ik zat net naast een oude Indische dame met de naam Cherie Cornelis en al 90 jaar is. Ze woont alleen omdat haar kinderen in andere staten, door werk, verblijven. Klein, tenger, maar helder van verstand. Zij, haar pasgeboren baby en man verbleven buiten Semarang op een suiker plantage.
    De tijd was 1958.Overal waren geruchten en rellen (NNG?) en op een dag werd de plantage overvallen door Indonesische militairen. Cherie, die haar baby op haar armen droeg, kreeg, voordat ze wist, een vuurwapen op haar voorhoofd gericht. Het enige dat ze kon doen, is stil blijven staan en afwachten wat er ging gebeuren. Na een poosje liet de soldaat haar gaan en trok hij zich terug. Divers mannen waren echter vermoord. Haar man was die dag niet op de onderneming. Een paar uren later kwam hij terug. De zelfde avond heeft het gezin de koffers gepakt en zijn midden in de nacht vertrokken naar Batavia en vandaar naar NL vertrokken.
    Toen ik vroeg of ze ooit nog eens is teruggegaan, zei ze:” Indie was een mooi land, maar die bestaat niet meer, Indonesie is misschien net zo mooi, maar dat volk vertrouw ik voor geen cent”.
    Als ze haar ook vragen waar ze vandaan komt, zegt ze of Indie (tegen de Indo) of Hawaii (tegen de Amerikaan).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.