Sinds dat incident ben ik echt gaan beseffen dat ik meer Indisch ben dan ik dacht.’

Wanneer voel jij je meer Indisch of juist Nederlands?
Ik voel me Indisch als ik met andere Indische mensen ben, dus met familie natuurlijk, maar ook bij sommige studiegenoten of Indische mensen die ik ken. Maar juist als ik tussen de Nederlanders zit – zeker als je dan moet samenwerken – merk ik toch dat ik dat Indische in me heb. Dus voel ik me in beide gevallen Indisch. Zeker nu ik me er bewuster van geworden ben, en het een grotere rol voor me speelt. Ik heb ook meer dingen in mijn kamer gehaald bijvoorbeeld, vanuit de Indische cultuur. Zo is dat stukje Indische identiteit niet meer iets wat ik alleen in bepaalde situaties tegenkom, maar heeft het een vaste plek voor mij gekregen.   HoezoIndo

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.