Crowdfunding, fotoboek Indische nazaten overal ter wereld

 

The plan is to travel around the globe to find more undiscovered Indo’s with their stories and make a new book about where the Indo’s live today.

If you find this project as fascinating as I and want to know how this culture is developing in other countries and see their faces in the place they live.
support this project with a donation and get the book early. Or if you are one of the doubtful Indo’s who wants to participate. Invite me to your city.  Hoezoindo.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Crowdfunding, fotoboek Indische nazaten overal ter wereld

 1. Ron Geenen zegt:

  Ik kreeg pas geleden een email van een onbekende uit Nederland, die mij al vroeg of mijn web gerelateerd was aan “hoezoindo”. Ben naar die site gegaan en wat zie ik daar staan?
  “Support IndoWorld PhotoProject” . Ik gebruik de titel Indoworld al een 15 jaren. Dat heerschap vraagt, volgens mij, om moeilijkheden. Heb hem een email gestuurd. En de persoon die mij de vraag stelde, heb ik gezegd gewoon weg te blijven van die site.

  • Indisch4ever zegt:

   Ron,
   Dat een specifiek tijdelijk plan “IndoWorld PhotoProject ” wordt genoemd is niet schadelijk voor jou.
   Armando Ello heeft al veel gedaan voor de Indische cultuur, net zoals jij en ik.
   Dat verdient respect … en ook dit plan verdient aanmoediging.
   Hoe meer dit project bekend word, hoe meer het woord indoworld blijft hangen en als mensen googlen daarop komen ze bij jouw site uit. En vice versa.

   • Jerry Hoffman zegt:

    Armando Ello is meer Indonesisch dan Indisch. Absurd dat juist hij degene is die Indo’s fotografisch in kaart brengt. Zou de beste man eigenlijk wel weten wie we zijn?

    • van Beek zegt:

     Hoe bedoelt u meer Indonesisch dan Indisch? Omdat hij er als een Indonesier uitziet? Zat Indo’s die er als “echte” Indonesiers uitzien. Als ik foto albums terugkijk van overledenen familieleden dan zijn er vele niet te onderscheiden van de Indonesier. Neem nou bijvoorbeeld Pak Ronny Geenen, die heeft toch ook een Indonesische uiterlijk (zie zijn site). Zou hem niet kunnen onderscheiden van een Indonesier als ik hem zou tegenkomen op de pasar in Padang waar hij vandaan komt. Mijn moeder is een bruine Indo, en mijn vader een blanke indo. In Indonesie dachten ze altijd als men ze samen zag lopen aan een Hollands-Indonesisch stel, waarin mijn moeder natuurlijk voor de Indonesische aangezien werd en mijn vader een Belanda. Ik zelf krijg steeds de vraag in Indonesia, Bapak dari India ya? Maar . terug naar het onderwerp;. aan zijn video te horen is hij overduidelijk op de hoogte van het Indisch zijn. Of je er nou Hollands of Indonesisch uitziet, het gaat om je gevoel, voel je je Indisch of niet?

    • Ron Geenen zegt:

     @Zou hem niet kunnen onderscheiden van een Indonesier als ik hem zou tegenkomen op de pasar in Padang waar hij vandaan komt. @

     Nogal logisch dat ik er goed bruin er uit ziet. We hebben hier in Socal zeker 10 maanden zon.Je kan wel zeggen dat ik iedere dag met de zon in kontakt kom. Vanmorgen om kwart voor 7 liep ik al achter bij mijn zwembad. Wat wil je! Toen ik voor de jaren 80 nog in NL woonde begon ik ook een bleekscheet te worden. Ik zie dat ook direct bij onze kumpulan op donderdag als een van de jongens gasten bij zich heeft uit het natte blandaland aan de noordzee. En nog iets. Heb sinds mijn tijd als wtk koopvaardijer altijd met een baard en snor gelopen en ik geloof niet dat er veel Indonesiers zijn, die een uitgebreide baardgroei hebben.
     Ik las ook over een opmerking betreffende Portugees. Dat zit ook bij mij in de family, namelijk Maitimo en Botellho.
     Ben ik een Nederlander? Volgens mijn paspoort: ja.
     Voel ik mij Nederlander? Voel ik mij Indonesier? Nee, beslist niet. Ik voel mij bij beiden niet echt thuis. Mijn thuis is CA.

    • Jerry Hoffman zegt:

     Meneer of mevrouw Van Beek, Het gaat om de achtergrond van meneer Ello en niet om hoe hij er uit ziet. Wat kortzichtig. Uw opmerking “aan zijn video te horen is hij overduidelijk op de hoogte van het Indisch zijn”. Nu, dat koop ik niet. Exact het tegenovergestelde is het geval. En dat u Ronny Geenen en passant uitmaakt voor Indonesiër is bij de beesten af.

    • Ron Geenen zegt:

     Er bestaan ook domme Indo’s!

    • RLMertens zegt:

     @JerryHoffman; ‘bij de beesten af etc.’- Dus als een Indo er uitziet als een Indonesiër dan is dat bij de beesten af. Vraag een Belanda/Yank hoe een (bruine) Indo er uitziet en wijs naar u en al die bruintjes, die daar op pasar malam zijn. Het Indonesische(!) maakt ons Indo. Zeker niet het Hollandse/Europese cq. Amerikaanse of what else dan ook. Het is primair het gevoel, dat jij je Indisch voelt. Of meer Indonesisch of meer what else dan ook. Bv. meer Hollands of Amerikaans. Vanwege je beleving. Dus je gevoel, het belangrijkste zintuig van de mens. Maar ja, als je geen mens wil zijn …..dan liever bij de beesten af!

   • Ron Geenen zegt:

    @Dat een specifiek tijdelijk plan “IndoWorld PhotoProject ” wordt genoemd is niet schadelijk voor jou.@

    Schadelijk of niet, op mijn website rechts beneden staat duidelijk vermeld mijn rechten waar een ander dan van af moet blijven. In het verleden heeft hij eens van mij commentaar gehad en hij deed het af door het te negeren en contact te verbreken. Een eigengereid mannetje, die net komt kijken. Misschien moet ik maar een mailtje naar Peggy Lesquiller sturen.
    Net krijg ik weer een email, die mij er iets over vraagt. Heb daar geen tijd voor en ik denk het maar het bos in te sturen.

 2. Arthur Olive zegt:

  In de interview zie ik mijn verrre nichtjes, Verbon, die niet zeker weten of hun oma’s roots Engels of Chinees is. Hun oma is een Olive, dus Engels.

 3. RLMertens zegt:

  Hartverwarmende gesprekken. Ik zeg altijd; als je je Indisch voelt, dan ben je Indisch! Hoeveel % maakt niets uit. Totaal niets uit! Het gevoel(!), maakt het zijn. Te zijn, wie je bent! To be or not to be. That’s the question! Wat heb je aan een pure(bruine) Indo, die niet Indo wil zijn?

  • Bert zegt:

   @RLMertens : Zo is het maar net ! Ken genoeg Indo,s ,die zich uitgeven voor een Portugees maar helaas geen Portugees spreken ,tolol dese !

  • Jerry Hoffman zegt:

   Wat een wereldvreemde visie. “als je je Indisch voelt, dan ben je Indisch! Hoeveel % maakt niets uit”. Dit riekt naar cultuurmarxisme. En tegelijkertijd vreemd opkijken dat men niet meer weet wie of wat een Indo is.

   • RLMertens zegt:

    @JerryHoffman; ‘riekt naar cultuur marxisme etc.’- Een kwestie van ruiken? Saté of bloemkool ruikt je toch meteen! Elk mens die dat reukverschil niet onderscheidt is geen Indo of Belanda. Ergo; hij/zij is geen mens!

   • Indisch4ever zegt:

    cultuurmarxisme bestaat niet…. Het is een nieuw termpje voor “links”

    En mensen bepalen zelf wel hoe ze hun identiteit moeten omschrijven.

  • Miel van de 26ste zegt:

   Elmi toch….. 😉

  • Ron Geenen zegt:

   Mijn IP adres werd in 2003 geregistreerd. Dat is 15 jaren geleden. En volgens het auteursrecht moet een andere Indo, die van mijn website op de hoogte is, er van af blijven. Andere Indo’s hebben mij wel eens geschreven en gevraagd of ze een artikel of een foto van mij mochten overnemen. Na hun web bekeken te hebben, heb ik ook toestemming gegeven. Ik vroeg hun alleen om de source te vermelden. Vaak linken wij elkaars site ook. In Portland, Oregon is een kleine Indo club, met de web Insulindeclub.com. Heb ook toestemming mijn artikels over te nemen.
   Maar TwijfelIndo denkt het anders te doen. Dan wordt hij ook anders aangepakt.

 4. P.Lemon zegt:

  @ wie was er eerst?

  # weten we aan de hand vd registratie datum… en ballotage betreffende de naamsvermelding. Dat wordt juridisch vuurwerk voor de ‘nommor satu’ .

  *** Met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel of de Kruispuntbank en het registreren van uw domeinnaam bent u al een eind op weg. Maar hiermee heeft u uw handelsnaam of logo nog niet als merk beschermd.

  Wilt u optimale bescherming van uw naam of logo? Vraag dan een merkregistratie aan. U kunt zowel uw naam als het logo van uw product, dienst of bedrijf als merk registreren.

  https://www.boip.int/nl/ondernemers/merken

 5. Wal Suparmo zegt:

  Zoals wijlen de onderwijzer/schilder JAN SLECHTER die 15 jaar in Holland en 35 jaar in de USA heeft geleefd.Is toch maar weer terug in zijn geboorte plaats in Djember om daar nog 10 jaar tekunnen leven.Alhoewel met elk jaar steekpeningen te betalen aan de Immigatie Dienst omdat hij werkloos is.En met een pajoeng over zijn doodkist begraven teworden wat zijn laaste wenst is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.