Mevr van de Laar- Beekom, persoonlijk door Blokhuis afgewezen voor backpay

Peggy Stein :
Mevrouw v.d. Laar van Beekom 95 jaar, vandaag nogmaals afgewezen. Persoonlijk door Paul Blokhuis.
Vandaag na 14.00 uur werd mevrouw van de Laar van Beekom persoonlijk door de Staatssecretaris MininsterieVWS gebeld. Dit was geen vraag en/of gespek, dit was een mededeling: “De SVB heeft haar werk goed uitgevoerd en ik moet u helaas persoonlijk – dit doe ik normaal niet en u bent de enige omdat u in het nieuws geweest bent – mededelen dat ik u niet verder kan helpen omdat u ná de oorlog in dienst was”. Zoon Fred: “mama heeft gediend voor, tijdens en na de oorlog bij de inlichtingendienst, helaas zijn de archieven van in de oorlog verdwenen en vernietigd door een van uw voorgangers en heeft ze zelf geen bescheiden van de oorlog omdat ze alles verloren is, kunt u nog verder onderzoek doen en ervoor zorgen dat u uw discretionaire bevoegdheid hierop inzet”. De stas: “ik kan er naar kijken maar ik wil wel uitdrukkelijk stellen dat ik achter de beslissing blijf staan van de SVB en de rechter…, mevrouw ik kan me heel goed voorstellen hoe traumatische de oorlog voor u moet zijn geweest…”. Zoon Fred: “mijn moeder gaat het niet om het geld, maar om de erkenning van haar diensten uit de oorlog en de periode daarvoor en zou het dan ook op prijs stellen om hiervoor erkend te worden en een lintje te ontvangen en vanzelfsprekend hoort ze haar salaris te krijgen

Peggy Stein telefoneert met haar zoon Fred

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Mevr van de Laar- Beekom, persoonlijk door Blokhuis afgewezen voor backpay

 1. Loekie zegt:

  Doet me denken aan een paar weken geleden, toen ene Tim Hofman met een uitgeprocedeerd asielkind naar het Binnenhof ging om voor een nieuw kinderpardon te pleiten. De bedoeling was, dat bij het zien van het kind, eenieder zou uitschreeuwen dat dit toch zeer schrijnend was, dat er natuurlijk een nieuw pardon moest komen, dat dit niet zo kon enz.
  Antwoord van de staatssecretaris en van de premier: gaan we niet doen.

 2. Bartholomeus Robert Meihuizen zegt:

  Hier kunnen we een Internationale Herdenkingsdag van maken, 73 jaar vergeefs wachten door 95 jarige en een nekschot voor de @Indische Kwestie 2.0

 3. aad van wijngaarden zegt:

  Ofschoon ik voor mevrouw vd Laar – Beekom beter zou wensen ben ik bang dat zij het zal moeten doen met de laffe houding van de Nederlandse regering en de daaraan hangende instanties. De teleurstellende kille benadering en wegkruipen achter formaliteiten is niet alleen herkenbaar bij de huidige staatssecretaris (cq regering) maar zal bij velen die in Ned. Indië hebben gewoond / geleefd in diverse vormen herkenbaar zijn. De houding van de huidige staatssecretaris is het gevolg van het doorgeven van “politieke genen” van diverse regeringen sinds het einde van WOII als het om de Ned Indië kwestie gaat.

 4. PLemon zegt:

  We leven in een Kafkaiaans universum. (lijkend op het gevoel en de sfeer in de boeken van w:Franz Kafka|Franz Kafka; met een zinloze, desoriënterende en nachtmerrieachtige complexiteit)

  Case…
  *** De FNV gaat in hoger beroep na een uitspraak deze week van de rechtbank Amsterdam. Namens een FNV-lid had de vakbond eerder dit jaar een zaak aangespannen tegen de gemeente Amsterdam. Het vakbondslid leefde op een minimumuitkering. De gemeente liet haar werken zonder loon, in tegenstelling tot haar collega’s. Die kregen voor precies hetzelfde werk wel loon. De bond deed daarom namens het FNV-lid een loonvordering. De rechter oordeelde echter dat de gemeente vrijuit gaat. Haar redenatie: “Er is een vacaturestop, dus van werkverdringing en het doen van echt werk kan geen sprake zijn.” Kitty Jong, vicevoorzitter FNV: “Een absurde redenatie, een enkeltje Kafkaiaans universum. Als er een vacaturestop was, waarom was zij daar dan, om op kosten van de gemeenschap gratis te werken voor de gemeente? Dit is op geen enkele manier te rechtvaardigen. Daarom gaan we vol vertrouwen in hoger beroep. Deze mevrouw wil gerechtigheid voor de periode dat zij zonder loon moest werken.” Het FNV-lid werkte vanaf april 2014 een jaar lang zonder loon op de Helpdesk van de Gemeente Amsterdam. Haar werkplek werd een participatieplaats genoemd, maar ze deed zelfstandig werk samen met haar collega’s. Ze werd hetzelfde ingeroosterd, had dezelfde verplichtingen en faciliteiten. Regelmatig werden er voor precies hetzelfde werk betaalde uitzendkrachten ingehuurd. Ze functioneerde hetzelfde als de anderen. Ze vroeg diverse keren om normale en fatsoenlijke betaling voor haar werk, maar kreeg bij de gemeente Amsterdam steeds nul op het rekest. Het antwoord was steevast dat zij dit werk moest doen, omdat anders haar uitkering in gevaar zou komen. Ze kon niet weigeren. Door deze constructie had de gemeente Amsterdam een gratis arbeidskracht. De FNV wil dat werken zonder loon stopt. Naar schatting worden er tussen de 10.000 en 40.000 voltijdbanen aan de arbeidsmarkt onttrokken omdat uitkeringsgerechtigden zonder loon moeten werken. Minder dan de helft van de gemeenten toetst op verdringing, hoewel dat volgens de wet wel moet.

  Ron Sinnige in Onterechte uitspraak in zaak gratis werken bij gemeente Amsterdam (FNV)
  https://www.doorbraak.eu/kafkaiaanse-redenatie-keurt-amsterdamse-rechter-dwangarbeid-goed/

 5. Hans Moll zegt:

  Het is misschien of topic, maar mijn moeder – Lizzie Herklots- heeft ook bij de inlichtingendienst vh KNIL gewerkt. Benieuwd of mw Vd Laar Van Beekom haar heeft gekend.

 6. Robert zegt:

  De politieke haan kraait het hardst op zijn eigen mesthoop. Wat kan je verwachten van de politieke brandkastridders,,paneelkrakers en schuimers. Die met de duivel uit een schotel eten will,moet een lange lepel hebben..

 7. Boeroeng zegt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.