25 nov Gepeperd Verleden #5 – Dekolonisatie

Op zondag 25 november organiseert het Indisch Herinneringscentrum op de Sophiahof de slotbijeenkomst Gepeperd Verleden #5. Met Kester Freriks, Joss Wibisono, Ricci Scheldwacht, Stephanie Welvaart en Remco Raben. Mis het niet. Meld je snel aan, want er is beperkt plek!       Indisch Herinneringscentrum

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

18 reacties op 25 nov Gepeperd Verleden #5 – Dekolonisatie

 1. Bert zegt:

  Ja Bij1 van Sylvana heb ik op gestemd ,raadsverkiezing Amsterdam 2018 ,wist helemaal niet dat Jazie Veldhuyzen een indo was en nog ex SP helemaal goed ! Hij ziet er in ieder geval stukken beter uit dan Michael met zijn afgestofte heroine kop .Die van Zeijl vind anders wel dat die Indischen zijn soort mensen zijn of die ook blij zijn dat Michael zich Indisch noemt ??? Nee je hebt gelijk Boeroeng ( Voor deze keer dan ) Jazie lijkt mij een veel betere keus ,ook een goede keuze van ons aller Sylvana !

  • PLemon zegt:

   @Bij1 van Sylvana heb ik op gestemd

   #voor het vrije woord? …zonder waarde oordeel,?

   *** Simons heeft het idee dat Halsema toleranter is tegenover extreemrechts dan tegenover radicale moslims. Extreemrechts wordt alleen met woorden bestreden, terwijl radicale moslims niet meer naar moskee kunnen gaan als het aan Halsema ligt. Los van wat je van de ideeën van radicale moslims vindt, hierin heeft Sylvana Simons gewoon volkomen gelijk.
   https://jalta.nl/binnenland/sylvana-simons-heeft-volkomen-gelijk/

   • Bert zegt:

    @Pak Lemon ,juist daarom heb ik op Sylvana gestemd ! De boel effe opschudden en wakker houden en ze heeft in die Indisch jongen Jazie natuurlijk een goede tweede man ,landelijk zou ik anders stemmen als ik ga stemmen .

    • Ron Geenen zegt:

     Toen ik in NL nog woonde heb ik wel eens gestemd. Ik koos meestal die partij die het minste voor belastingverhoging is. De rest is lood om oud ijzer.

 2. ellen zegt:

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/elke-surinamer-heeft-joods-bloed-in-zich/

  Vrijwel onbekend, zowel bij Nederlanders als bij de groep Surinamers en Antillianen in Nederland is het – historische – gegeven dat de Nederlandse slavendrijvers en slavenhouders van de WIC (West Indische Compagnie) veelal Joden waren. Deze Joodse plantagehouders hielden ook relaties met hun slavinnen. Je kan zeggen, dat ook elke nazaat in Nederland van deze groepen Joods bloed heeft. Dat verklaart de veelal Joodse achternamen. Slaven op de plantage kregen de achternaam van hun Joodse meester (plantagehouder).

   • PLemon zegt:

    @goed lezen…

    # relativerende conclusie en verwijt van een overall misbruik vh donkere ras.

    *** Dat is ook een aspect van de akelige waarheid dat de Nieuwe Wereld – die werd beschouwd als een land van onbegrensde mogelijkheden(Amerika), waar men de last van oude beperkingen en vooroordelen kon afwerpen – slechts mogelijk is geworden door de vrijwel volledige uitroeiing van inheemse volken en door de ontmenselijkende onderwerping van het zogeheten Afrikaanse ras.

    • Arthur Olive zegt:

     @vrijwel volledige uitroeiing van inheemse volken@
     Uitroeing van een volk is genocide, het is geweld door de mens. Vele Indianen zijn gedood en dat is niet goed te spreken maar het was geen uitroeing van een volk. Wat 90% van de Indiaan uiteindelijk indeed waren Europeese ziekten.

 3. Bert zegt:

  Gedeeltelijk waar ,de titel is fout elke Surinamer zou moeten zijn bijna elke Surinaamse Creool ( De creolen zijn ook mix -groepen ) Surinamers als de Javaan Somohardjo ,de Hindostaan Lachmon en de Bosneger Brunswijk hebben beslist geen Joodse voorouders .Na 1863 afschaffing slavernij gingen veel plantages op de fles ,veel Joodse plantage eigenaars bleven in Suriname en mengden zich daar met de ex slaven ,het klopt dat veel slaven de naam van hun meester kregen maar bij de Joden was het ook zo dat ze hun kinderen hun naam gaven ,vandaar dat er zo veel Joodse achternamen te vinden zijn in Suriname zoals Fernandez ,Simons ,Davids ,Jesserun ,Bueno de Mesquita ,de advocaat Gerard Spong is ook van gedeeltelijk Joodse komaf .Bouterse daar en tegen heeft een Zeeuwse voorvader en verder ook Indiaans bloed ,kortom die Creolen zijn al net zo,n mengelmoesje als de Indo,s .

 4. ellen zegt:

  Veel dank voor de interessante informatie. Een en ander valt inderdaad onder het gepeperd verleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.