18 nov 19.30 Indofilmcafé

Soekarno
Drama, Indonesië 2013   Lengte : 137 min. te  LUX-Mariënburg
Regisseur: Hanung Bramantyo   Indonesisch gesproken, Engels ondertiteld

Synopsis
In de jaren twintig van de vorige eeuw start een jonge Soekarno zijn strijd tegen het Nederlands kolonialisme. In de decennia die volgen loopt de pacifist tegen allerlei verzet aan, ook uit eigen kring. De bezetting van Japan in de Tweede Wereldoorlog maakt zijn missie er niet gemakkelijker op: moet Soekarno de imperialisten als bondgenoot zien die Indonesië meer onafhankelijkheid kunnen schenken, of zijn ze net als de Nederlanders gewelddadige overheersers?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

3 reacties op 18 nov 19.30 Indofilmcafé

  1. RLMertens zegt:

    ‘Soekarno’ -Opmerkelijk in deze film(in A’dam gezien) dat het verhaal, wat mijn vader mij ooit vertelde, de scene over zijn HBS liefde; een Hollands meisje. Hoe haar vader hem als inlander uit zijn huis liet verwijderen. Hij moet toen woedend hebben uitgeschreeuwd, dat hij niet zomaar een inlander is, ‘ mijn zijn vader is van een hogere afkomst, dan u’!
    Vervolgens gehoord te hebben, dat hij een onwettige zoon is van de resident/gouverneur(?) van Oost Java. Zijn verschijning; een kop groter dan de gemiddelde Inlander, zijn redenaars talent, optreden etc. doen dat vermoeden. Ook, hoe is mogelijk, dat hij als onderwijzerszoon (van een dessa school) zo maar naar die deftige HBS in Soerabaja kon gaan? En daarna kon studeren aan de TH Bandoeng! Wie betaalde dat? Ook opmerkelijk is het, dat geen van zijn Nederlandse mede leerlingen/studenten/ docenten ooit iets over hem hebben geschreven/gepubliceerd. Hierover indertijd ook met wijlen auteur van zijn biografie Giebels gesproken. Die kon er geen bewijzen van vinden.. .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.