Bitterzoete Route

De Bitterzoete Route in Lombok voert langs diverse straten om te informeren, de bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen over de koloniale geschiedenis. Je kunt de route lopen met behulp van de website en pinnen op de straat.    Bitterzoete Route
Begin de wandeling. Klik punt 1 op de kaart of ga via deze link naar punt 1 


Bron is RTV Utrecht.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bitterzoete Route

  1. RLMertens zegt:

    ‘Bitterzoete route’- Inderdaad. Wat voorheen een heldentocht heette, loopt men nu met een andere inzichten deze gang; Java- Lombok-, Atjeh- straat/plein etc. geeft nu de betekenis/feiten die het verdiende. Na jaren/eeuwen lang valse geschiedschrijving met ; ‘daar werd iets groots verricht etc’. Tegenwoordig de realiteiten van voorheen. Niets verwijderen/verkwanselen/wegstoppen aldus historicus Oostindie. Wat geschiedenis leeft voort, met desnoods met door ons aldaar begane gruwel heden. – Maar het wordt ook tijd(!) om hen te eren, die in die periode juist goede/prachtige daden hebben verricht/uitgevoerd. Zoals ene hr. Boscha, oprichter van de sterrenwacht in Lembang en TH Bandoeng. Deze succesvolle weldoener leidde zijn eigen ondernemingspersoneel op! Liet de kinderen school gaan etc. Schonk de hele onderneming tenslotte, bij het bereiken van zijn pensioen leeftijd, aan zijn personeel. Hij ligt met echtgenote begraven op de onderneming. Elke te nemen besluit nu, wordt vooraf eerst de zegen gevraagd/gebeden van de toean en nonja besar!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.