Meikarta, een ‘nieuwe standaard voor een wereldstad’ – als het er ooit van komt

In de rijstvelden van het Indonesische Cikarang moet een ‘nieuw Jakarta’ uit de grond worden gestampt. Maar door overmoed, geldgebrek en corruptie is Meikarta voorlopig nog een fata morgana.   De Volkskrant

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

77 reacties op Meikarta, een ‘nieuwe standaard voor een wereldstad’ – als het er ooit van komt

 1. Wal Suparmo zegt:

  De bedoeling is om de verhuizing van de Hoofdstat naar Palangkaraya(Borneo) tevoorkomen.Nu pas een heibel met de KPK( Commitee Anti Corruptie),wegens fraude bij de verguningen en voorlopig stopgezet.

 2. Huib zegt:

  Nog even en de kampong bewoners trekken er naar toe en bouwen hun kamponghuisjes rond die woontorens in aanbouw.
  Zo ging dat in Indonesie altijd en zal nu nog wel niet veranderd zijn.
  Alleen al het idee om die woontorens Amerikaanse namen te geven toont de melomane gekte al aan..
  Vraag me af of de tani’s voor hun afgenomen grond wel voldoende zijn gekompenseerd.

  • Ronny Geenen zegt:

   Vermoedelijk is dat artikel door een linkse krant geschreven. Niets positief of mogelijke alternatief.

   • Jan A.Somers zegt:

    De Volkskrant is een van de betere Nederlandse kranten.

    • P.Lemon zegt:

     @ een van de betere Nederlandse kranten…

     #men leest graag de bevestiging van het eigen gelijk😁

     *** De media zijn niet objectief, omdat ze allemaal bepaalde aannames hebben: dat de PVV slecht is, dat Obama niet kán verliezen van die ‘domme oerconservatieve Republikeinen’, dat er wat moet worden gedaan aan de hypotheekrenteaftrek, dat Israël vooral dingen fout doet, dat er niet teveel mag worden bezuinigd, dat de belastingen best omhoog kunnen, dat we milieuvriendelijk moeten zijn, en zo verder. De lijst is echt oneindig.

     Gelukkig is het internet, met blogs als deze, een correctie op de MSM. Natuurlijk, het is niet genoeg, want met televisie bereik je gemakkelijk veel meer mensen. En de kranten (op De Telegraaf na) zullen ook nooit iemand buiten het kringetje toelaten. Weet je, een krant als de Volkskrant heeft echt niet genoeg aan een rechtse excuuscolumnist of een niet-linkse excuusredacteur. Dat is namelijk de uitzondering die de regel bevestigt. Het dna van die krant blijft progressief, zoals de huidige hoofdredacteur Philippe Remarque zei na zijn aantreden.
     https://www.dagelijksestandaard.nl/2012/03/de-media-zijn-links-wat-nu/

 3. Boeroeng zegt:

  De aanname dat de PVV ‘goed ‘ is ook niet objectief. Dus geen enkele media is objectief.
  Prima.. want objectiviteit bestaat niet .
  Overigens is de PVV inderdaad slecht. Hun belangrijkste doel lijkt nu te zijn het minachten, vervolgen, wegpesten en wegjagen van islamieten door hen burgerrechten te ontnemen.
  Wat haaks staat op de grondwet met artikels 1, 6, 7. 9. 23
  De geschiedenis leert dat zulk een ideologie nooit meer de absolute regeermacht moet verwerven.

  • P.Lemon zegt:

   @ Hun belangrijkste doel lijkt nu te zijn het minachten, vervolgen, wegpesten en wegjagen van islamieten door hen burgerrechten te ontnemen.

   #een beetje wie de bal kaatst kan ‘m terugverwachten ..

   *** “O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.” (5:51)

   In de geschiedenis zijn verscheidene discussies ontstaan omtrent dit vers. Wij laten die discussies hier achterwege en proberen de betekenis van het vers te begrijpen.

   ( dat radicale standpunt wordt toegelicht en afgezwakt) :

   Kort samengevat is het antwoord dat Said Nursi gaf vanuit de context van de “geschiedenis” als volgt:

   In de gelukzalige periode waarin de profeet Mohammed, vrede zij met hem, heeft geleefd, heeft een grote omslag naar het geloof plaatsgevonden. Iedereen was mentaal en geestelijk gefocust op het geloof. Liefde en vijandschap hadden als centrum het geloof. De mens hield van anderen omwille van hun geloof en was vijandig jegens anderen omwille van hun geloof. Vandaar dat de vriendschap die men aanging met niet-moslims zoals de joden en christenen niet puur of zuiver te noemen was.

   Echter de veranderingen in de tijd waarin we nu leven zijn puur gericht op de beschaving. Ze kijken naar deze wereld. Iedereen is met hart en geest gefocust op de maatschappij, vooruitgang en de wereld. Gedachtes zijn gericht op zaken als: “Hoe kunnen we de perfecte beschaving bereiken. Hoe kunnen we ons verder ontwikkelen en vooruitgang boeken. Wat kunnen we doen om de wereldveiligheid, de bron van vrede op aarde, te handhaven.” Vandaar dat hedendaags de vriendschappelijke band die we met hen aangaan gericht is op de maatschappij en projecten om samen beter te worden. Deze vriendschap valt ongetwijfeld buiten het verbod waar de Kor’an over spreekt.

   # Tja. dat slotadvies past ws niet bij de ware islam volgers die het vestigen van een theocratie belangrijker achten ( het doel heiligt de middelen immers)

   http://www.vraagislam.nl/bevriend-raken-met-christenen-en-joden/

   • Jan A.Somers zegt:

    Weer wat geleerd over de Christelijke grondslagen van Nederland.

   • Arthur Olive zegt:

    “Kort samengevat is het antwoord dat Said Nursi gaf vanuit de context van de “geschiedenis” als volgt:
    Hoe kunnen we Said Nursi geloven als de Koran ook heel duidelijk zegt dat hij mag liegen tegen een ongelovige Infidel?

  • Ronny Geenen zegt:

   @De geschiedenis leert dat zulk een ideologie nooit meer de absolute regeermacht moet verwerven.@
   Maar er is een reden waarom zulk een ideologie ontstaat. En als de gevestigde politiek zich niet corrigeert, zijn de gevolgen niet te overzien. Straks alleen maar minaretten en geen kerktorens?

 4. Huib zegt:

  Als ik me niet vergis is de PVV nu al de grootste partij in Nederland. Is dat omdat ze zo slecht zijn?
  En de nieuwe rechtse partij van die andere Indo en die advocaat schijnt ook al aardig op weg om
  veel kiezers te trekken.
  Nu kan je over politiek natuurlijk oeverloos door meieren. Haalt toch niets uit.
  Feit schijnt wel dat de meerderheid van het Nederlandse volk niet echt kapot is van het binnen halen van nog meer moslims of andere gelovigen.
  Ben trouwens ook geen voorstander om nog meer immigranten onbeperkt binnen te laten. Er heerst nu al een gigantisch woningen- en lerarentekort . En al die uitkeringen moeten toch door de werkende belastingbetaler en het bedrijfsleven betaald worden.
  Rutte en zijn maten verdwijnen binnenkort wel naar Brussel met een riant inkomen en pensioen.. Dus die zal het een zorg zijn.

  • Indorein zegt:

   @ Als ik me niet vergis is de PVV nu al de grootste partij in Nederland @ :

   Hopelijk wordt de PVV bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen de grootste partij. Dan kunnen/moeten zij een regering gaan vormen met een of meerdere coalitie partijen.
   Dan wordt m.i. ook echt duidelijk wat er “onder de pet” van de PVV zit.
   We moeten niet bang zijn voor wat de PVV zou kunnen doen als ze regeren.
   In NL kan geen enkele partij alleen regeren zoals in Engeland of de VS.
   In een coalitie kun je gewoon niet doen wat je eigenlijk zelf graag wilt. Kijk maar naar deze coalitie! De CU verloochent zich dagelijks met coalitie genoten D66 en VVD. En de VVD moet zich regelmatig verbijten omdat de coalitiegenoten andere invullingen willen.

   • Boeroeng zegt:

    De PVV heeft een schofterig plan met islamieten.
    Helaas willen veel kiezers dit schofterig plan.
    Met Wilders is er geen regeringscoalitie mogelijk.
    Ook zonder Wilders moet de PVV zwaar inleveren met dit plan
    VVD en CDA zullen die islamietenjacht nooit accepteren.

    • Loekie zegt:

     Nou islamietenjacht….er is geen sprake van vervolging he. Hij wil ze er bij voorkeur uit het land hebben en als dat niet kan, wil hij niet dat de islamitische culluur (die weldegelijk bestaat!!) leidend wordt in Nederland.
     Zoals jij dus niet wilt dat Wilders leidend wordt, zo wil Wilders niet dat de islam leidend wordt.
     Ik bedoel: waarom mag A wel tegen iets/iemnad zijn en B Niet?…

   • Ronny Geenen zegt:

    Een kiesdrempel invoeren. In Amerika is dat 15%

    • Jan A.Somers zegt:

     Waarmee je een hele hoop kiezers buiten sluit.

    • Ronny Geenen zegt:

     Zonder kiesdrempel precies het zelfde

    • Indorein zegt:

     @Waarmee je een hele hoop kiezers buiten sluit@:

     Wel, dat is hier in NL precies hetzelfde! Ik noem: de afschaffing van de dividendbelasting om multinationals naar ons landje te halen ten koste van ruim 2 miljard euro uit de schatkist! niet in het coalitieverdrag opgenomen, maar zo maar uit de hoge hoed van onze premier getoverd!
     Het simpele feit, dat Unilever onze premier in zijn hemd zette, toont aan, dat de kiezers ook hier als het er op aan komt geen fluit hebben te vertellen!

    • Ronny Geenen zegt:

     @Het simpele feit, dat Unilever onze premier in zijn hemd zette, toont aan, dat de kiezers ook hier als het er op aan komt geen fluit hebben te vertellen!@

     De enige keer dat een kiezer iets heeft te vertellen is tijdens de verkiezingen.

    • Jan A. Somers zegt:

     “de afschaffing van de dividendbelasting om multinationals naar ons landje te halen ” Wat heeft dit met het buitensluiten van kiezers te maken? Die afschaffing is toch ook op democratische wijze verdwenen?

    • Ronny Geenen zegt:

     Heeft de kiezer zijn stem daarover mogen uitbrengen?

  • Ronny Geenen zegt:

   Als die 2 rechtse partijen een meerderheid halen———!

   • Arthur Olive zegt:

    Dan wordt het Nederland First

    • Bert zegt:

     @Pak Olive zegt “” Dan wordt het Nederland first “” Kijk pak Olive ,dat is wat anders dan Nederlanders eerst ,”” Nederlanders eerst “” is een uitdrukking die gebezigd wordt door uiterst rechts .Tegen de opmerking Nederland first/eerst kan ik niet echt bezwaar aantekenen .

    • Arthur Olive zegt:

     Tja, heer Bert, ik kan het zelfs begrijpen als met Nedrlanders eerst wordt bedoelt Nederlanders eerst voordat men illegaalen helpt die met een leugen de grens zijn overgekomen en waar de belasting betaaler voor moet opdraaien. Ik heb het hier niet over de ware assielzoekers die hulp nodig hebben.

    • Ronny Geenen zegt:

     @. Ik heb het hier niet over de ware assielzoekers die hulp nodig hebben.@
     Is het niet zo dat de ware asiel zoeker met zijn familie komt. Maar de meesten die binnenkomen allemaal mannen zijn? Is dat niet vragen om moeilijkheden?

 5. Bert zegt:

  @Pak Olive voor uiterst rechtse Nederlanders zijn ook mensen met een tintje buitenlander ,dus ook donker gekleurde Indo,s met of zonder Nederlands paspoort .De term “” Nederlanders eerst”” sluit ook hun buiten , de term “” Nederland eerst “” is heel wat anders ,als ik moet kiezen tussen Afghanistan ,Timboektoe of Nederland zeg ik ook Nederland first .

  • Arthur Olive zegt:

   Heer Bert, de uitleg die u geeft voor “Nederlanders eerst” is gezien door een ultra rechts persoon zoals een Fascist of een neo-Nazi.
   Dit kan niet de uitleg zijn van de PVV. Wat doen die vele Indo’s anders in de PVV.
   De PVV, en daar hebben we het toch over is een rechtse partij maar u heeft het over uiter rechtse Nederlanders.

   • Bert zegt:

    De PVV is gewoon rechts van het midden zeker niet ultra-rechts .De sociaal-economische politiek van de PVV is zelfs links ,hun hoofddoekjes en anti-moslim houding stempelt hun dan als rechts .Ja wat die vele Indo,s bij de PVV doen ? Ach Indo,s zijn altijd conservatief en behoudend geweest ,die zullen zich niet erg snel bij een linkse partij aanmelden ,uitzonderingen daargelaten .

    • Boeroeng zegt:

     Bert, mensen van een bepaalde etno-religieuze afkomst vervolgen, allerlei rechten willen afpakken en wegjagen is extreem en historisch gezien in west-europa kun je dat extreemrechts noemen.

    • Loekie zegt:

     In welk opzicht wordt er vervolgd?

    • Ronny Geenen zegt:

     In het algemeen gesproken is er een trend in Europa, waarbij de mens zich keert van het traditionele sijsteem. het enige dat op het ogenblik dat nog tegenhoud is de goed draaiende economie. Maar zodra dat afneemt, zal je zien dat de kiezer zich keert. En die bepaald uiteindelijk hoe een land er dan komt uit te zien. het wachten is op een type Fortuin.

    • Arthur Olive zegt:

     “In welk opzicht wordt er vervolgd?”
     Ja dat heb ik mij ook afgevraagd.

    • Jan A.Somers zegt:

     “In welk opzicht wordt er vervolgd?” Vervolgen is door een groep mensen. Nog erger, want dieper geworteld: Lidl in Delft, twee kassa’s met lange rijen, één kassa, waar een meisje met hoofddoek zit te wachten. Appie in Vlissingen: vijf kassa’s met lange rijen, één kassa, waar een meisje met hoofddoek zit te wachten.

 6. Bert zegt:

  Ja Pak Wilders wordt wel wat extremer in zijn uitlatingen maar hij vervolgd toch niks of iemand ,kan hij niet eens in zijn positie ,hij had een kans toen hij in een gedoogconstructie met de VVD en CDA zat maar die kans is nu verkeken en nu helemaal met dat cordon sanitaire tegen hem ,dus Wilders kan alleen regeren als hij 76 zetels haalt in de 2 e Kamer en een meerderheid heeft in de 1e Kamer ,dat kan hij gelukkig wel op zijn buik schrijven .Waarom deed Pak Wilders eigenlijk niet mee bij de raadsverkiezingen in Amsterdam ? Omdat hij dan net als Thierry B om de oren wordt geslagen .De PVV heeft NOG niet het stempel extreemrechts opgeplakt gekregen maar ze moeten wel wat voorzichtiger worden met hun uitlatingen .

  • P.Lemon zegt:

   @.De PVV heeft NOG niet het stempel extreemrechts opgeplakt gekregen

   ### ‘Naarmate online discussies langer worden nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi’s of Hitler één.’ In populair taalgebruik worden vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog – ook níet online – nu al gauw ‘Godwins’

   *** Beter kun je de PVV zakelijk benaderen. Beschrijf hoe de partij bepaalde grondrechten voor sommigen aan wil tasten, hoe ze de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht bedreigt en benoem dat nauwkeurig. Als algemeen label is populisme genoeg. Ondanks enkele antistaatsrechtelijke standpunten en voor met name moslims grievende uitingen, is de PVV eerder een toonbeeld van moderniteit.

   Wie de PVV in termen van een fascistisch verleden beziet, miskent het hedendaagse karakter dat bij de communicatietechnologie en de gehechtheid aan de verzorgingsstaat hoort. Juist de moderne vrijheden en sociale verworvenheden wil men handhaven. En daarbij schreeuwt men vaak meer dan dat men echt iets probeert te bereiken. Het onfatsoen valt voldoende in het oog. Denk aan het Kamerlid dat een collega een Pol Pot-aanhanger noemde, denk aan Wilders herhaalde schelden – onlangs nog op de ‘Partij van de Arabieren’ en zijn tweet (‘Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel’) over deze zaak – denk vooral ook aan zijn onbeschofte optreden bij de algemene beschouwingen. Het keerpunt is daarmee wel bereikt: niemand had het daarna nog over het voorstel over een minarettenreferendum. De PVV zal nooit meer bij nieuwe coalitievorming betrokken worden.

   Er is van alles mis met de PVV, maar dat kun je concreet en nauwkeurig benoemen. Een algemeen etiket dat volkomen misplaatst is, levert geen inzicht op en genereert juist eerder sympathie. Maar het werkt niet alleen averechts, het ontneemt vooral de blik op wat de PVV wel is. De twee Tilburgse docenten, Jan Jaap de Ruiter en Jan Blommaert, hebben met hun beoordeling niet alleen de student in een vervelend parket gebracht, maar ook hun eigen reputatie en die van hun universiteit geschaad – en de samenleving een slechte dienst bewezen.
   Jan Dirk Snel is historicus.

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-tien-voor-scriptie-over-pvv-schaadt-universiteit-~bc4e0f05/

   • Indorein zegt:

    de Volkskrant is duidelijk de stem van links en ultra links. Wat zij stelt of schrijft dient men, net zoals de krant van “wakker Nederland”, met de nodige korrels zout te nemen

    En wat betreft het beroep van historicus: hij zal de 1e niet zijn die probeert om de geschiedenis te herschrijven of er een draai aan te geven. Zijn wij Indo’s uit het voormalige Nederlands – Indië daar zelf niet het grote voorbeeld van?
    Dat blijkt toch klip en klaar uit alle commentaren op onze geschiedenis op deze website!

    • P.Lemon zegt:

     @de 1e niet zijn die probeert om de geschiedenis te herschrijven of er een draai aan te geven.

     # hear, hear…”blijkt toch klip en klaar uit alle commentaren op onze geschiedenis op deze website” Dat is ook de lol ervan.

     *** In z’n algemeenheid moet geconstateerd worden dat de geschiedschrijving over bijvoorbeeld de Eerste Wereldoorlog en alles wat daaraan vooraf ging, vaak mank gaat aan een zo realistisch en objectief mogelijke weergave van de feiten. De historicus Timothey Carton schreef in een interview met NRC Handelsblad (28-6-1997) dat;
     de betekenis van feiten een zaak is van dispuut en interpretatie en dat juist die interpretatie continue verandert en dat objectiviteit in de geschiedschrijving de facto een onbereikbaar ideaal is”. Dat moge juist zijn, maar daaruit zou men de conclusie kunnen trekken dat geschiedschrijving geen wetenschap kan zijn en dat in feite elke historicus een „draai” aan de geschiedenis kan geven en dat dan vaak ook doet! Natuurlijk is het wel dat wetenschappelijke methoden gebruikt kunnen worden om de feiten zoveel mogelijk ‘boven tafel’ te halen maar dat maakt geschiedschrijving zelf, nog geen wetenschap. De juistheid van de stelling van Carton maakt dat de historicus een grote verantwoording op zich neemt bij het schrijven van geschiedenis.
     https://www.ssew.nl/geschiedschrijving-wetenschap

  • Boeroeng zegt:

   Wat PVV wilt, bepaald door partijdictator Wilders in partijprogram 2017, is islamieten hun geloofsuitingen verbieden. Verbieden=straffen stellen = vervolgen….
   Of door specifiek hen geld af te persen met het kopvoddentaxplan. Soort wegpestplan
   De PVV is allang begonnen met die vervolgingen (cq voorbereidende fase) door de haat op te kloppen .
   Zoals demonstreren tegen de nieuwe burgemeester van Arnhem.
   Waarom? Niet omdat hij van de PvdA is, niet omdat hij zulke slechte plannen heeft met Arnhem….. maar wel omdat hij van Islamitische afkomst is en het stempel opgedrukt krijgt van slecht mens, met slechte plannen voor de westerse samenleving. Zoals het idee dat hij streeft naar een dominantie of dictatuur van islamieten over het Westen.
   Een haatconcept die je ook terugziet bij antisemitisme. 11 doden in Amerika, de afgelopen week.

   • Bert zegt:

    Marcouch is een ex politieman ,hij is inderdaad een moslim en ook is hij lid van de PvdA en hij komt openlijk uit voor zijn homoseksualiteit nou als je weet hoe benepen conservatief die Berbers zijn ,kun je alleen maar beamen ,Marcouch is een dapper man .Ja die PVV demonstratie ,zielige vertoning stelletje stumperts bij elkaar .De PVV gaat volgend jaar maart 2019 veel kiezers verliezen aan het helaas ook rechtse FVD .

    • Ronny Geenen zegt:

     @De PVV gaat volgend jaar maart 2019 veel kiezers verliezen aan het helaas ook rechtse FVD .@

     Ik ken een paar Indo’s, die nooit op de PVV hebben gestemd, maar nu voor FVD gaan. Gewoon ze zijn het spuugzat. Actie – reactie.

   • P.Lemon zegt:

    @ het idee dat hij streeft naar een dominantie of dictatuur van islamieten over het Westen.

    #haat is de grondstof voor de slachtpartijen …misschien als wraak voor de kerstening met het zwaard in vroegere tijden. Tegen geloofsovertuigingen valt niet op te boksen.

    *** In 2015 vonden 17 jihadistische aanvallen plaats in de EU, waarbij in totaal 150 mensen vermoord werden.[4] In 2016 vonden 13 jihadistische aanvallen plaats in de EU, waarbij in totaal 135 mensen vermoord werden.[5] Het aantal arrestaties voor jihadistisch terrorisme bedroeg 687 in 2015 en 718 in 2016.[4][5] Islamitisch georiënteerde aanslagen waren in 2015 en 2016 volgens Europol verantwoordelijk voor respectievelijk 99% en 95% van alle terroristische moorden in Europa.[4][5] Volgens Gilles de Kerchove, EU-coördinator voor terrorismebestrijding, zouden er meer dan 50.000 geradicaliseerde moslims in Europa zijn. ( Wiki)

    • Ronny Geenen zegt:

     Het Europese verslag betreffende de jihadistische moorden doet mij wel schrikken. Ik denk dan ook even terug aan het aantal van 24 familieleden die de periode 1942-1950 niet hebben overleefd. Eerlijk gezegd zijn er weinig mensen die ik vertrouw.

    • Jan A.Somers zegt:

     Vorige week was ik in de ziekenhuisapotheek, omdat ik toch in het ziekenhuis was. Tot mijn verrassing werd ik geholpen door een van de betere assistenten uit mijn normale apotheek. Hartstikke leuk zo’n onverwachte ontmoeting. Ze draagt een hoofddoek, geen probleem toch? En beide assistenten voor de ECG, eveneens met hoofddoek. Beiden gezellige meiden. Ben vergeten te vagen of hun bomgordel wel op scherp stond.

    • Loekie zegt:

     Wat maakt haar tot ‘een van de betere assistenten’?

    • Jan A.Somers zegt:

     “‘een van de betere assistenten’?” Zonder dat ik mijn naam noem zegt ze goedemorgen meneer/mevrouw Somers, en heeft ze mijn dossier al geopend. Heeft snel mijn recepten gevonden. Maakt zich niet druk als ik sommige zaken eruit wil hebben om later op te halen, waarvoor ik een herhaalrecept krijg. Is snel met het bij elkaar zoeken van mijn pillen. Is rustig, netjes gekleed en groet weer vriendelijk bij weggaan. Ze hebben ook beurtelings dienst in de ziekenhuisapotheek. De laatste keer had ik haar daar nog niet goed gezien maar: Dag meneer Somers, u hier? ( en denk maar niet dat ik er sexy uitzie hoor!)

 7. Huib zegt:

  Nederland heeft net Wim Kok ten grave gedragen. Zijn partij ligt ook te zieltogen..
  Deze voormalige linkse vakbondsleider en premier van de grootste linkse partij van Nederland werd en wordt door velen geroemd.
  Maar als het volk aan Kok denkt wachten ze nog altijd op dat kwartje van Kok die hij beloofde. terug te geven aan de belastingbetaler. We wachten nog steeds.
  Inmiddels de ooit grootse partij van vadertje Drees die zorgde voor en unieke ouderdoms-uitkering voor alle 65 plussers, arm of rijk, zodat niemand zijn oude dag in armoede hoefde door te brengen, onder zijn opvolgers nagenoeg verworden tot een splinterpartij.
  Vermoedelijk mede door de immigratie politiek waardoor Nederland werd overspoeld met moslims uit Marokko en Turkije. Aanvankelijk als gastarbeiders maar nu Medelanders met een dubbel paspoort. Er zijn in de grote steden hele wijken waar je je nauwelijks veilig waant.
  Andere gelukszoekers en zgn. bootvluchtelingen uit Azie en Afrika wordt ook niets in de weg gelegd en zelfs opgevangen in asielzoekers-centra en ontvangen uitkeringen en gratis taallessen.

  Het is daarom niet zo vreemd dat die eens toonaangevende socialistische partij terug gelopen is tot in de tweede kamer. Niet alleen God maar ook het volk straft onmiddellijk.
  Dat is nu ook al te zien aan de terugloop van de VVD die als grootste partij met kunst en vliegwerk met een coalitie van meerdere partijen met moeite en pijn tot een meerderheid van 76 zetels kwam.

  Amerikanen met president Trump zitten ook niet reikhalzend uit te kijken naar die onafzienbare karavaan asielzoekers uit Midden- en Zuid-Amerika.
  Zelfs uit Afrika proberen ze uit de dictatuur van de sjeiks te ontsnappen en naar Europa en Amerika te komen.

  Wetenschappers kunnen vertellen wat ze willen. maar als je geen goede grensbewaking hebt en kwistig met uitkeringen, blijft het land volstromen met gelukzoekers en emigranten.
  (Wet van de communicerende vaten.)

  • Ronny Geenen zegt:

   Het is te hopen dat meer mensen echt wakker worden. Ook van je schrijven.

  • Arthur Olive zegt:

   “Zelfs uit Afrika proberen ze uit de dictatuur van sjeiks te ontsnappen en naar Europa en Amerika te komen.”
   Naar schatting zijn er 170 miljoen mensen die naar Amerika willen komen. Een kwart van de bevolking van El Salvador woont al in Amerika.
   Wij moeten ons afvragen wie de organisatoren zijn die deze mensen financieel helpen zoals de karavanen die momenteel op weg zijn naar Amerika.
   Deze mensen gedragen zich niet als assielzoekers met hun vlaggen en het feit dat ze niet assiel aanvragen in Mexico.
   Het is een buitenlandse invasie.

 8. Huib zegt:

  Direkt na Wilders komt Fleur Agema bij de PVV en zij kiest duidelijk voor de gewone man.
  Maar ook zij zal geen voorstander zijn van verdere Islamisering van ons land.
  Ik was trouwens al tijdens mijn middelbare schooltijd tegen verplichte katholisering of protestantisering, Zoals de overheersing van het katholicisme in de zuidelijke provincies en het protestantisme in de andere provincies Tot zelfs de politiek werd onderverdeeld naar geloofsprincipes. Maar het geloof heeft door de geschiedenis heen voor veel onheil gezorgd.
  Ik heb toen dan ook toen ik mijn dienstplicht moest vervullen akuut op het stadhuis van Amsterdam de geloofsaanduiding “RK” laten doorstrepen.
  In het islamitische Pakistan kreeg een vrouw de doodstraf omdat ze Christen was en heeft ze 8 jaar in de cel doorgebracht in afwachting van de tenuitvoerlegging van de straf. Uiteindelijk heeft een moedige rechter haar alsnog vrij gesproken en werd ze ontslagen uit de gevangenis. Nu wordt ze door het moslim gepeupel alsnog bedreigd en moet ze vrezen voor haar leven.
  De grote steden in de randstad, Amsterdam voorop waren na de oorlog op geloofsgebied redelijk liberaal. Sinds de komst van de gastarbeiders en hun gezinnen zijn hele wijken belijdend islamitisch geworden en zijn de oorspronkelijke bewoners naar elders vertrokken. Veelal naar Zaandam en Purmerend.en andere toen nog kleine plaatsen. Nu hebben we zelfs een islamitische partij voor de Turken en Marokkanen.
  Kijk hoe het nu in Islamitische landen er aan toe gaat en hoe Israel zich de jodenhaat door islamieten van het lijf moet zien te houden.
  Het Allah Akbar gebrul tijdens de Bersiap heeft me voorgoed een afkeer van dat geloof opgeleverd.
  Ze dreigen West Europa echter weer te overspoelen.

  • Ronny Geenen zegt:

   @Ze dreigen West Europa echter weer te overspoelen.@

   Ik denk er precies zo over. Nederland moet echt oppassen. Vooral de mensen in de overvolle steden. Je hebt daar een zesde zintuig nodig.

  • Jan A.Somers zegt:

   “toen ik mijn dienstplicht moest vervullen” Daar gingen we in dienst makkelijk mee om. Na aantreden voor geestelijke vorming: Katholieken naar de aal, protestanten naar de doom, niksen WC’s schrobben. Die werden dus direct Katholiek, de aal was leuker dan de doom.

   • Ronny Geenen zegt:

    @niksen WC’s schrobben.@
    Vorm van discriminatie. Gelukkig nooit in dienst geweest.

    • Huib zegt:

     @ “Na aantreding voor geestelijke vorming>”
     Dat klopt van die “geestlijke” vorming. Daarom heb ik dat geloof meteen de eerste keer dat ik op verlof mocht bij het Amsterdamse gemeentehuis laten uitschrijven .
     I.p.v. die geestelijke vorming werd je inderdaad bi de corveeploeg ingedeeld waar ik al vrij snel het commando over mocht voeren. Ook wachtdienst extra wachtdienst.
     Alles was beter dan naar het gezwets van de aal of de doom luisteren. Had ik al 3,5 jaar moeten doen op het internaat. En als ik naar slap gezwets wil luisteren ging ik wel naar de kroeg.

    • Jan A.Somers zegt:

     Gelukkig deden we in dienst daar niet moeilijk over, niks discriminatie. Bracht een hoop lol met zich mee. Maar ja, u heeft veel gemist. Bij de parate hap in ’t Harde had je niet veel te doen, wachten op oorlog. ’s Avonds kon je allerlei cursussen volgen, ook handenarbeid die je vroeger op de ambachtsschool leerde. Ik heb daar autogeen- en elektrisch lassen geleerd, en meubelmaken. Mijn werkstuk daarvoor was een kinderbed en commode voor de eerste die op komst was.

    • Ronny Geenen zegt:

     @niks discriminatie. Bracht een hoop lol met zich mee. Maar ja, u heeft veel gemist.@
     U toets een ieder naar uw aard, blijkbaar. Voor mij was het leven als jongeman al geen spelletje meer. Mijn goal, toen al, is produceren en geld maken. Nooit meer arm. Daarom heb ik ook alleen voor Amerikanen gewerkt.

  • Arthur Olive zegt:

   “Sinds de komst van de gastarbeiders en hun gezinnen zijn dle wijken belijdend islamitisch geworden en zijn de oorspronkelijke bewoners naar elders vertrokken.”

   Vraag me dan wel af hoeveel van onze I4E left leaning lezers het leuk zouden vinden om tussen die islamieten te wonen. Al vindt je hun leuk en aardig en zelfs beter in zijn normale apotheek zoals de heer Somers ons verteld. Ik geloof niet dat ze je daar willen hebben als Infidel.

   • Ronny Geenen zegt:

    Kreeg net van een Indo het volgende te horen.
    Kwamen per vliegtuig op Schiphol 2 moslim mannen aan. Vraagt de douane: Wat komen jullie hier doen? Wij komen jullie land overnemen. Jullie twee vraagt de douane? De rest is al binnen, zegt een van de heren.

    • Bert zegt:

     Nou nou Heren ,zijn we niet vreselijk ook aan het generaliseren ? Natuurlijk iedereen ,die van buiten het land komt met de intentie hier de rest van zijn leven door te brengen MOET zich aanpassen aan de hier geldende regels en normen ,en kunnen of willen ze dat niet moeten ze maar oprotten ,simpel zat ,wat voor geloof je belijdt maakt geen moer uit ,als je de spelregels van de Nederlandse maatschappij maar volgt .Een Marokkaans ettertje ,hier geboren en opgegroeid maar met alleen de Marokkaanse nationaliteit ( Zijn moeder had geen geld om het Nederlandse paspoort aan te vragen ) wordt er zonder pardon uitgeflikkerd ,de uitkering aan Marokkanen in Marokko werd tot de helft terug gebracht ,allemaal huilen daar .Het (grote) probleem van de 1e generatie buitenlanders ,meestal moslims ,is dat ze graag wel naar hun land van herkomst terug willen maar hun kinderen willen niet mee !Zoals mijn goede Turkse vriend Egrim ,ken hem al 40 jaar “” Bert ,ik zou niets liever willen dan mijn laatste jaren in Turkije door te brengen “” Zijn kinderen zijn intussen helemaal veramsterdamst en zeggen dan “” Ja pa ga je gang maar wij blijven hier “” Zo ook Ali een Marokkaanse vriend van mij idem dito het zelfde probleem ,ik vroeg aan een Marokkaans jongetje van 13 of hij zich Nederlander of Marokkaan voelt ” Ja hier voel ik mij Marokkaan maar in Marokko voel ik mij Nederlander “” Die geloof -extremisten moet je natuurlijk met keiharde hand aanpakken ,geen pardon ermee .maar niet iedereen op 1 grote hoop gooien a.u.b ,er zijn zat moslims ,die zeer vreedzaam naast Nederlanders kunnen en willen leven en er niet over peinzen hun geloof aan hun op te dringen .

    • Ronny Geenen zegt:

     @extremisten moet je natuurlijk met keiharde hand aanpakken ,geen pardon ermee@
     Wat wordt daar in Nederland onder verstaan? Geef mij maar de Amerikaanse manier.

   • Jan A.Somers zegt:

    “leuk en aardig” Het zijn normale mensen, die werken voor hun dagelijks brood. En dat doen met plezier in hun werk. Dat deed u vroeger toch ook?
    “omdat wij ze niet vertrouwen” Waarom zou ik ze niet vertrouwen? Ze hebben me nog nooit kwaad gedaan. Misschien vergeten?:
    Een mens lijdt dikwijls ’t meest
    Door ’t lijden dat hij vreest
    Doch dat nooit op komt dagen.
    Zo heeft hij meer te dragen
    Dan God te dragen geeft.

    • Bert zegt:

     Leuk en aardig ,het zijn normale mensen zegt pak Somers ,ja helemaal waar maar er is een klein onderscheid ,die moslim meisjes worden hier goed en streng opgevoed zodat ze ook een goede opleiding kunnen krijgen prachtig allemaal maar die jongens ?? die moeten het maar uitzoeken op straat er is totaal geen grip op die boys ,dus die gaan het makkelijke geld achteraan t.w. dealen ,jatten ,beroven etc ziehier het Marokkanen probleem in een nutshell .

    • Ronny Geenen zegt:

     En de meerderheid van de vluchtelingen, zijn dat niet die zelfde jongens?

    • PLemon zegt:

     @ normale mensen, die werken voor hun dagelijks brood. En dat doen met plezier in hun werk. 

     # Die vormen bijna de uitzonderingen op de regel…

     ***We kunnen er kort over zijn: ja allochtonen gaan vaker in de fout dan autochtonen. Veel vaker zelfs.
     De oververtegenwoordiging wordt nog duidelijker als je kijkt naar het aantal verdachten per 10.000 inwoners. Autochtonen zijn goed voor 88 verdachten op elke 10.000 mensen, allochtonen voor 232.

     Maar ‘de’ allochtoon bestaat natuurlijk niet. Kijk je alleen naar niet-westerse allochtonen, dan ligt het aantal verdachten al een stuk hoger: 333 op elke 10.000 inwoners. En binnen die grote groep niet-westerse verdachten is ook niet elke groep hetzelfde. Marokkanen en Antillianen springen er bovenuit, met respectievelijk 458 en 566 verdachten op elke 10.000 inwoners.

     Geen cijfers om vrolijk van te worden. Maar die cijfers vertellen niet het hele verhaal. Want wat zeggen ze precies? Is iemand crimineel omdát hij, bijvoorbeeld, Antilliaan is? Nee, natuurlijk niet. En ook opvallend, Aziaten komen juist veel minder in de misdaadstatistieken voor dan autochtonen.
     https://www.quest.nl/artikel/belanden-allochtone-nederlanders-echt-zo-vaak-in-de-criminaliteit

 9. Bert zegt:

  De wijk Slotermeer is ook een zowat Marokkaanse buurt geworden ,mijn moeder woonde daar nog ,toen er een hels kabaal van boven kwam ,mijn oude moeder toen al 88 ging naar boven en vroeg of het niet wat zachter kon “” Ja sorry mevrouw maar onze jongste dochter is net geslaagd !”” OH wat leuk ,zei mijn moeder en ging weer naar beneden om 50 euro op te halen en aan het jongste meisje te geven ,dit waren dus Marokkaanse mensen ,dat maakte mijn moeder niks uit ,al waren het Hottentotten .

  • Ronny Geenen zegt:

   @De wijk Slotermeer is ook een zowat Marokkaanse buurt @

   Weet je Bert, het maakt mij niets uit wat er van een bepaalde buurt wordt en wat voor volk er gaat wonen. Je zult het misschien nooit begrijpen, maar wat ik in het verleden heb meegemaakt en dat geld ook voor mijn vrouw, doet ons altijd verlangen naar privacy. Wij zijn geen mensen die met allerlei volkeren willen associëren. Gewoon omdat wij ze niet vertrouwen. Wij zijn daarom blij dat we hier wonen, want hier kunnen we tot het einde leven op onze manier en worden door niemand lastig gevallen. Ik wil beslist geen moslim of welke fanaat naast mij zien wonen.

   • Bert zegt:

    Ik begrijp best wel ,hoe jullie denken ,je vrouw en ook jij hebben traumatische dingen meegemaakt als kind ,dan geloof je niet meer in de goedheid van mensen ,vanuit jullie optiek te begrijpen ,dat geldt niet voor mij ,ik ga graag om met alle rassen en geloven maar jullie 2 hebben het nu toch goed voor elkaar ? Je moet als mens maar leven zoals je zelf wilt is je goed recht !!!

 10. Bert zegt:

  @Ron zegt “” hard optreden ,wat wordt daar in Nederland onder verstaan ? Geef mij maar de Amerikaanse manier .”” Tja daar zit wat in ,het mag wat mij betreft ook wel wat harder ,die Moslim burgemeester van Rotterdam Achmed Aboutaleb geeft het goede voorbeeld ,hij treed keihard op tegen illegalen ,die misdadig gedrag vertonen .En ook die moslim burgemeester van Arnhem zal niet chromen keihard op te treden tegen misdadige elementen .

  • Ronny Geenen zegt:

   Ik weet niet of je wel echt verstaat wat hard optreden is. Ik kijk nu naar een van mijn favorite programma’s. Chigago PD een politie groep, die in de stad de veiligheid garanderen door keihard tegen de misdaad optreden.
   Ik ben net te weten gekomen, dat mijn moeder in 1956 een uitkering via Nederland van Japan heeft gekregen als compensatie voor de tijd dat wij 3 1/2 jaar in nipkamp hebben doorgebracht en omdat mijn vader doodgemarteld is geworden. Dat bedrag was f385.- en Nederland nam daar nog eens f186.- vanaf vanwege de voorschotten. Op het ogenblik zou ik de jap en de Nederlander graag willen terugbetalen. Gratis!

  • Anoniem zegt:

   Keihard optreden tegen illegalen in Rotterdam??
   Hij zegt alleen dat ze niet in een azc in de stad mogen verblijven, meer niet. Dus gaan ze zwerven, maar dat is ook niet de bedoeling, want erg koud buiten, zo kassian, dus krijgen ze elders onderdak.
   Hoezo keihard optreden?

 11. Huib zegt:

  In Amsterdam en waarschijnlijk ook in Rotterdam en Arnhem zijn ze wel erg kwistig met handgranaten .Als je per ongeluk in zo’n moslimwijk terecht komt wordt je van alle kanten vijandig
  beloerd. Net zoals dat in de 50/60-er jaren bv. in de wijk Harlem in New York was als je er per ongeluk in terecht kwam. Zoals ik aan den lijve heb ondervonden.
  Maar never mind er zijn natuurlijk ook wel goede ervaringen en goede voetballers die ook goed betaald worden. Maar die komen doorgaans dan wel weer liever uit voor het elftal van het land van herkomst.

  • Arthur Olive zegt:

   Heer Huib, alhoewel het even gevaarlijk kan zijn, het verschil tussen Harlem in New York en de moslimwijken in Amsterdam en Rotterdam is veelvuldig.
   Een groot verschil is dat de blanke Nederlander uit die wijken in Amsterdam en Rotterdam zijn verdrongen door buitenlanders die niets met hun in gemeen hadden. De African Americans in Harlem zijn echter inwoners wiens voorouders langer in Amerika hebben gezeten dan die van de Jood of Italiaan die ze verdrongen hebben uit Harlem.

   • Bert zegt:

    @Pak Olive er zijn GEEN moslimwijken in Amsterdam ,er zijn wel wijken waar veel moslims wonen ,maar procentueel wonen er evenveel Hollanders ,van Rotterdam weet ik niks /nada/nol .Er is wel veel haat van de Belanda,s jegens de Moslims zeg maar Marokkanen ,die Marokkanen zijn alom gehaat ,dit komt voornamelijk door hun totaal niet opgevoede jeugd ,daar zitten inderdaad veel heel erge rotzakken tussen ,daar moet je geen thee mee drinken maar eerder hun kop er af slaan maar nogmaals het is een klein percentage .Slotermeer in Amsterdam West ,daar woonden vroeger veel Indo,s maar velen wonen er nog steeds ,tot volle tevredenheid ,zoiets als de ghetto,s in Amerika heb je hier gewoon niet ,gelukkig maar .En gelooft u mij niet ,ik wil u graag een rondleiding geven door die wijken ,zal u verbazen hoe vriendelijk u wordt ontvangen !!! ! Salam dari ibu kota Amsterdam .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.