Nog eens 3,5 miljoen voor 75e Bevrijdingsdag

Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit om de 75e verjaardag van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil er zo voor zorgen dat ,,het verhaal over de bevrijding goed” wordt verteld. Blokhuis belooft nog geld bij te leggen voor ,,educatieve projecten” over de oorlog en de bevrijding. Hoeveel dat wordt, laat hij nog in het midden. De herinneringscentra in de voormalige kampen Westerbork, Amersfoort en Vught kregen eerder dit jaar al elk 1 miljoen euro voor uitbreiding en educatie. Er lag ook al 1,4 miljoen klaar voor het bevrijdingsfeest.

De 3,5 miljoen euro gaan naar onder andere het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de stichting 75 jaar vrijheid en de Pleisterplaats voor de Indische en Molukse gemeenschap. Indische en Molukse Nederlanders herdenken in 2020 het einde van de Japanse bezetting   HP/De Tijd

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.