‘Zo zag Julius Caesar eruit’

.

Archeoloog en fysisch antropoloog Maja d’Hollosy maakte op basis van Buijtendorps werk en onder andere een marmeren Caesarbuste een ‘nieuw’ gezicht voor Caesar. historiek.net’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op ‘Zo zag Julius Caesar eruit’

 1. Tolol ( Betul) zegt:

  Ik had die kop toch iets anders vervaardigd dan Maja ,hoe dan ? Nou huidskleur een tintje donkerder ,klein zwart snorretje onder zijn neus ,haren helemaal zwart en om het af te maken had ik hem een batik hemd aangetrokken en als klap op de vuurpijl een zwart petje op zijn kop met het woord INDO erop ! Zo nou is “” Wetenschappelijk bewezen dat er al Indo,s waren in de Romeinse tijd “”

  • Ronny Geenen zegt:

   @had ik hem een batik hemd aangetrokken en als klap op de vuurpijl een zwart petje op zijn kop met het woord INDO erop ! @

   Maar een vreemde Indo. Hier lopen alleen Indonesiers met een batik hemd. En de enige die hier met een petje oplopen zijn de Indo Vets, want dan kan je zien dat het Vietnam vets zijn en bij welk onderdeel ze hebben gediend. Indo’s hebben vaker een Hawaiian blouse of t-shirt om hun lijf.

 2. Bert zegt:

  Ik ken toch heel wat Indonesiers hier in Amsterdam ( De meesten illegaal maar niet verder vertellen ) .Niet eentje draagt een batik hemd ,wel Indo,s en Belanda,s ,die duidelijk net op vakantie zijn geweest in Indonesie .Ja die Indo Veteranen heb ik gezien op die foto,s nou nou krasse oude knarren ,in Amerika kun je nog trots zijn op je uniform ,hier krijg je meteen aanmerkingen zoals “” Is het al carnaval ?”” of “” Dat uniform is al van de jaren 70 ,heb je niks anders om aan te trekken ?””

  • Ronny Geenen zegt:

   @wel Indo,s en Belanda,s ,die duidelijk net op vakantie zijn geweest in Indonesie@

   Alweer een duidelijk verschil tussen de Eurasian en de Amerindo. Ik ken er een die om de 2 jaren naar Bandung gaat om familie te bezoeken. Dan zijn er in het verleden een paar gegaan om het graf van een familielid te bezoeken, vaak hun KNIL vader. Van 2 heb ik hun verhaal gehoord, dat ze na drie dagen Indonesie al doodziek werden. Indonesie is voor de Amerindo beslist geen vakantie bestemming. Een Indonesische vrouw heeft wel eens batik hemden geprobeerd te verkopen en de toko Tip Top waar ik vaak komt zie ik dat spul hangen, maar niemand koopt dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.