15,16, sept pasar Makanan , Taman Indonesia

Taman Indonesia organiseert  15 & 16 september 2018 een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten, de Pasar Makanan. Het hele weekend kun je genieten van verse kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Verschillende Indische kokkies maken hun specialiteit uit het verre oosten, en zullen dat aanbieden aan de bezoekers. Onder andere diverse soorten kroepoek, sambal en saté is er het weekend te verkrijgen.   

Wouter Muller
Met zijn liedteksten bezingt hij het verhaal van iemand die vanuit zijn Indische afkomst zijn eigen weg zoekt. Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd, maar een even liefdevolle als kritische blik op de Indische cultuur en de prijs van aanpassing aan een andere cultuur. Taman Indonesia

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 15,16, sept pasar Makanan , Taman Indonesia

 1. Loekie zegt:

  “Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd,…”

  “Tevens treedt zaterdag Krontjong Toegoe Modern op die de bezoekers laat swingen op echte traditionele krontjong “.

  Alweer een idioot samenzijn. Om te beginnen kun je op krontjong niet swingen, want krontjong is geen swing….
  Verder wordt weer eens bevestigd dat Indo’s zich steeds vaker excuseren voor hun achtergrond en de geschiedenis van hun (groot)ouders. Want als men zegt “geen lofzang op tempo doeloe’…dan is dat niets anders dan het afzweren van het verleden waarover (groot)ouders zo lyrisch konden vertellen, maar waarover de moderne mens zo zijn bedenkingen heeft. Kolonialisme en zo.
  Stelletje oenen!

  • Ronny Geenen zegt:

   Gewoon even vergelijken: “Aparte Indische gerechten uit grootmoeders kookboek zoals ‘knikkertjespap’ en moderne cakes uit het huidige Indonesië passeren het menu. Maar ook bekende gerechten zoals saté, nasi rames en pisang goreng zullen te vinden zijn”.
   En: “Verschillende Indische kokkies maken hun specialiteit uit het verre oosten, en zullen dat aanbieden aan de bezoekers. Onder andere diverse soorten kroepoek, sambal en saté is er het weekend te verkrijgen. Het hele weekend kun je genieten van verse kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.