Henk Schulte Nordholt: ‘War crime study: Cover-up or opening up the past?’

published in The Jakarta Post (August 7, 2018).
Henk Schulte Nordholt:
On August 1 the Ikatan Keluarga Alumni Lemhannas convened a seminar in Jakarta on the legitimacy of a Dutch research project on the Indonesian Independence War 1945-1950. In a statement the conveners write that they are afraid that the Dutch government supports this research project in order to cover up Dutch war crimes during the Indonesian war of independence and that it seems that cooperation with Indonesian historians from Universitas Gadjah Mada is used to legitimize this effort. This would be a serious misrepresentation of the research project and would also harm the integrity of our Indonesian colleagues in an unjustified manner.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Henk Schulte Nordholt: ‘War crime study: Cover-up or opening up the past?’

 1. Willem Plink zegt:

  En wat over de Indonesische misdaden tijdens de bersiap????????

 2. Boeroeng zegt:

  Bersiap wordt onderzocht in dat onderzoek wat Schulte Nordholt noemt
  https://www.ind45-50.org/geweld-bersiap-berdaulat-transitie-1945-1946

 3. Robert zegt:

  Alle engelen waren natuurlijk aan de kant van de pelopors en de Indonesische extremisten.Geen lafhartige misdaden en moorden werden door hen gepleegd! Ze waren zo zuiver ALS GOUD. Vrouwen en kinderen werden door hen bespaard en vertroeteld. Zij waren de ware helden!(Maar niet heus, zelfs de duivel vertrouwde hen niet!)

 4. Peter van den Broek de andere generatie zegt:

  De onderzoeksopzet is toch heel duidelijk!

  ……..Een KWANTIFICEREND onderzoek, bestaand uit een INVENTARISATIE van SLACHTOFFERS in de hele ARCHIPEL en (indien mogelijk) DADERS en eventuele getuigen; met waar mogelijk AANDACHT voor de rol van etnische herkomst, gender, leeftijd, maatschappelijke achtergrond en medische gegevens van slachtoffers en daders, datum en locatie van het gebeurde, omstandigheden ter plekke, motieven en organisatiegraad van daders;……..

  Er zijn ongeveer 3.500 doden en tienduizenden vermisten met de daarbij behorende ODO, NEFIS etc. -archieven (OpsporingsDienst Oorlogsslachtoffers) dus de onderzoekers kunnen vooruit.
  Want als ik bijvoorbeeld Soerabaja, Semarang, Bandoeng of Malang bekijk, dan zijn er best patronen te herkennen tenminste als de onderzoekers buitenlandse met name Indonesische bronnen raadplegen. Verder moet in dat ongrijpbare Arsip Militer Indonesia toch wel wat interessants te vinden zijn over de Bersiap.

  Ik wacht rustig af in mijn luie stoel in Italië met wat voor opzienbarende resultaten die t.g.t. onderzoekers te zijner tijd komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.