Indië Herdenking Den Haag, 15 augustus 2018

Verslag en camerawerk van Ellen.

Bij het Indisch Monument in Den Haag werd voor de dertigste keer de Nationale Herdenking gehouden. Dit jaar was het thema ‘De Geest Overwint’ en moet gezien worden als een ode aan de veerkracht en het doorzettingsvermogen van een generatie in tijden van oorlog en geweld.

De ontvangst op het veld was met koffie/thee en spekkoek.
Na het intreden van het vaandel Regiment van Heutsz en het luiden van de Indische klok hield Erry Stoové, voorzitter van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945, een welkomstwoord. De voordracht werd gehouden door Geert Mak en er was een muzikaal optreden van Wudstik en Wieteke van Dort. De voordracht van een leerling van het VCL werd gehouden door Karlijn Jansen.

En natuurlijk waren er uitvoeringen van het Residentie Bach Ensembles en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.  Wegens motorpech kon de Catalina niet overvliegen.

Het middagprogramma werd gehouden in het Crowne Plaza. Uiteraard waren er Indische snacks te verkrijgen en ook saté, gado² en nasi rames, alsmede cendol en zoete hapjes.
Het culturele programma bestond uit 2 blokken, met Ricci Scheldwacht als host.  De 1e ronde was met muziek van Wesley en oom Herman Nuis, gedichten van en voorgedragen door Ellen Deckwitz en zang van Wieteke van Dort en Aron Tringali. De 2e ronde was wederom met medewerking van oom en neef Nuis en Ellen Deckwitz en er was ook muziek van Wudstik (Jermain van der Bogt), theater van Joenoes Polnaija en dans van Asian Persuasion.
En er kon ook gedanst worden op de muziek van Orangelane.

Foto’s en filmpjes zijn hier te zien: https://photos.app.goo.gl/TbHUWM5sLLAhxQWj6

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Indië Herdenking Den Haag, 15 augustus 2018

 1. Jan A.Somers zegt:

  “een ode aan de veerkracht en het doorzettingsvermogen van een generatie in tijden van oorlog en geweld.” Ja, zowel bij Geert Mak als Karlijn Jansen. Maar je moet dan wel begrijpend luisteren. De mensen van toen, met veerkracht en doorzettingsvermogen, komen meestal niet aan het woord, zijn geen spannende verhalen.

 2. Ronny Geenen zegt:

  VIP toiletten en waar moeten de anderen dat doen? Tegen de muur? Ha.

  • Jan A.Somers zegt:

   Was dit geen reclame van de verhuurder? Toen ik nog deze herdenkingen bijwoonde kon iedereen naar die toiletten. Uiteraard, de meeste bezoekers zijn al oud, slechte blaas en/of plastabletten. Als ik een dag op stap ga, sla ik die pillen gewoon over. Mijn eerste baas bij Instituut voor Gezondheidstechniek TNO (ook uit Indië) had als spreuk: Zie je een toilet, maak er gebruik van, je weet niet wanneer je een volgende gelegenheid krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.